Într-un județ în care PSD face legea, șeful Jandarmeriei Brăila are curajul să spună „Nu” când PSD-iștii dau ordine care încalcă legea

Spre deosebire de majoritatea celor care ocupă funcții de directori/ inspectori șefi în instituțiile importante din Republica PSD Brăila, șeful Jandarmeriei locale, colonelul Nicolae Iulian Albăceanu, nu e dispus să cadă în genunchi și să se închine vătafilor PSD.

Nu că ar avea o problemă de flexibilitate, că Albăceanu le are cu artele marțiale, ceea ce înseamnă, implicit, că le are și cu păstrarea echilibrului psihic în momente de solicitare maximă (aici intră și solicitările aberante și ilegale venite din partea unor PSD-iști care  consideră că legea e pentru alții).

Din ce am auzit noi, cu ceva timp înainte de campania electorală, lui Albăceanu i-au cerut niște PSD-iști – care teoretic ar trebui să vegheze la respectarea legii – să-și implice subordonații în tot felul de golănii care presupuneau de fapt exercitarea de presiuni asupra adversarilor politici ai PSD.

Când a auzit ce i se cere, Albăceanu a respirat adânc de trei ori, a ridicat degetul mijlociu pentru o anumită mudra (practică străveche de gesturi simbolice ale mâinilor care pot îmbunătăți meditația), a spus în gând „Om mane padme hum” de 7 ori și apoi, într-o stare mentală perfect echilibrată, a zis „Nu”, după care le-a arătat chakra rădăcină (din spate) PSD-iștilor cu pricina.

Albăceanu știe multe asane (poziții ale corpului ce țin de practica spirituală), dar niciuna nu include poziția ghiocelului.

Licențiat în Drept, cu studii postuniversitare (master Management Financiar și master Management Resurse Umane, precum și Managementul Afacerilor Interne la Colegiul Național de Afaceri Interne din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”), fost șef serviciu Achiziții în cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, el a promovat examenul pentru ocuparea funcției de inspector șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi Brăila. Așadar, col. Albăceanu nu e venit cu pluta pe Dunăre la conducerea Jandarmeriei Brăila.

Poate tocmai pentru că are această carte de vizită, Albăceanu nu e dintre cei care cred că „ordinul nu se discută, se execută”, ci își folosește discernământul și verifică și cine a dat ordinul (fiindcă nu toți cei care dau ordine au competența legală să-i dea lui ordine), și dacă ordinul respectiv respectă legea.

Nu știm cât veți mai ocupa funcția de inspector șef la Brăila, fiindcă PSD-iștii nu-i suportă pe cei care nu răspund comenzilor lor (indiferent că sunt legale sau ilegale) și „ați căzut în dizgrație” din punctul lor de vedere, dar noi vă spunem: Jos pălăria, domnule colonel Albăceanu!

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns