Intre Alina Gorghiu si Simona Draghincescu, ultima are mai mult sange in instalatie!

P1110146  547803_268527769915212_1187004503_n

Daca la alte partide “masina de vot” functioneaza impecabil – ceea ce ne deranjeaza la maximum pe noi, jurnalistii, fiindca ne lasa fara subiecte -, PNL Braila e mana cereasca pentru breasla noastra. Asta pentru ca acolo e mare sarbatoare, cand toti consilierii municipali voteaza la fel pe subiecte importante pentru comunitate – si se intampla din Paste-n Craciun. La liberalii braileni, unii voteaza dupa cum s-a stabilit la partid, iar altii, dupa propria constiinta. Acum nu ca cei care voteaza dupa cum s-a stabilit la partid n-ar avea constiinta; au, dar e una de grup. Ceilalti, respectiv Simona Draghinescu (foto 2) si uneori, Marian Fusea, suntem siguri ca si-ar dori sa se  alature la vot colegilor liberali, insa constiinta – “Nu si nu!”.

De-aia cand se-ntampla sa voteze toti liberalii la fel e bucurie mare in CLM Braila si chiar in birourile liderilor centrali ai partidului. In CLM sunt pregatite mereu, pentru astfel de ocazii festive, sucuri, apa minerala, fructe si fursecuri, iar la sediul PNL central sampaniile stau la rece. Am inteles asta dupa ce co-presedintele PNL Alina Gorghiu ne-a marturisit fantezia sa politica intr-o recenta conferinta de presa, in care a spus ca s-ar bucura sa vada ca viceprimarul Alexandru Danaila (PNL) este sprijinit de TOTI consilierii liberali, in proiectele pe care le promoveaza. Vise, maica, vise!

“Sunt putine locuri in tara unde un viceprimar in functie, fata de primarul de municipiu, are atatea proiecte pe care se incapataneaza sa le puna pe ordinea de zi. Tot ce am vazut pe transparenta conteaza si va spun ca daca acele proiecte nu vor fi adoptate, brailenii niciodata nu vor sti ce se face cu banii lor, unde se duc actele, cum se fac  actele acolo, care sunt obiectivele si prioritatile lor. Eu m-as bucura sa vad ca acest viceprimar va fi sustinut de toti consilierii nostri, pentru a-si putea promova acele proiecte pe care PNL-ul si le doreste”, a spus Gorghiu, recunoscand implicit ca deocamdata, consilierii municipali liberali voteaza dupa cum ii taie capul… asta… constiinta. Si sugerand, implicit, ca aceia care voteaza impotriva acestor proiecte – adica si liberala Simona Draghincescu – nu vor ca brailenii sa stie “ce se face cu banii lor, unde se duc actele, cum se fac  actele acolo, care sunt obiectivele si prioritatile lor”.

Daca a ajuns un ditamai presedintele PNL sa spuna ca “s-ar bucura” sa se respecte disciplina de partid, atunci poate ca dupa fuziunea cu PDL, PNL s-a transformat pe sest intr-un conglomerat de independenti si noi n-am aflat…

In orice caz, dat fiind ca maine, in Consiliul Local Municipal, se vor relua discutiile asupra unor proiecte de hotarare care au oripilat constiinta lui Draghincescu la sedinta precedenta a CLM, s-ar putea sa mai dureze pana cand PNL Braila ii va furniza un motiv de bucurie lui Gorghiu. Sedinta de maine va arata daca Simona Draghincescu a decis  sa-i asculte pe liderii partidului si sa “stea in banca ei”, renuntand sa mai atace propriii colegi, sau aceasta isi va “asculta constiinta” si va face opozitie propriului partid. Deocamdata, insa, trebuie sa admitem ca pana acum, intre Alina Gorghiu si Simona Draghincescu, ultima are mai mult sange in instalatie.