„Învățarea fără vârstă” – lansare de carte la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila

Miercuri, 13 decembrie, la ora 16.00, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila va avea loc lansarea volumului „Învățarea fără vârstă. O poveste adevărată pentru seniori”, ediția a II-a.

Prezintă: Doina Focșa

Moderează: dr. Eduard Claudiu Brăileanu

«Cartea semnată de Violeta Pușcașu nu este doar o mică istorie a apariției Universităților vârstei a treia în România și nici un simplu îndreptar de îmbătrânire, ci un argument puternic că învățarea nu are vârstă. În multe țări europene acestea au existat încă din anii ’80, dar necesitatea lor a devenit din ce în ce mai clară într-o lume caracterizată de schimbări demografice și de rapide transformări în tehnologie și știință”, spune în prefața cărții Carmen Stadelhofer, președintele Institutului pentru Învățare Virtuală și Reală în Educația Adulților, Ulm, Germania.

Prof. univ. dr. Violeta Pușcașu este inițiatoarea Universității Vârstei a Treia (U3A), un proiect pionier în România, inspirat după modelul francez, care îi așează în centrul acțiunilor sale pe seniori. Universitatea este acreditată din anul 2016, prin decizia Senatului Universității Dunărea de Jos din Galați, unde Violeta Pușcașu este cadru didactic, activitățile seniorilor desfășurându-se sub formă de prelegeri, conferințe, ateliere, grupuri de lectură și vizite.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns