Invitație adresată elevilor brăileni pasionați de literatură: se fac înscrieri la Atelierul de Scriere Creativă

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila îi invită pe elevii pasionați de literatură și de scris la Atelierul de Scriere Creativă din cadrul Proiectului Național “Fantezii literare”, aflat la cea de-a IV-a ediție.

Atelierul se va desfășura în perioada octombrie 2023 – februarie 2024 și este destinat elevilor cu vârste cuprinse între 13 și 19 ani.

Pe parcursul întâlnirilor, participanții vor exersa diferite tehnici de redactare și își vor îmbunătăți propriul stil narativ, scopul fiind finalizarea unui text literar în proză scurtă, fără tematică impusă, care va avea șansa să participe la cea de-a doua etapă a proiectului – Concursul Național de Proză Scurtă “Fantezii literare”.

Alături de Biblioteca Județeană „Panait Istrati”, vor avea texte în concurs și alte biblioteci publice din țară, iar în urma clasamentului și selecției realizate de un juriu de specialitate, creațiile participanților vor fi incluse într-o antologie de proză scurtă realizată la editura „Proilavia” a bibliotecii, care va fi distribuită participanților până la finalul lunii iulie 2024.

Pentru înscrierea la Atelierul de Scriere Creativă, doritorii se pot adresa pe parcursul lunii septembrie 2023 coordonatorilor proiectului, Roxana Neagu, telefon: 0766653978, e-mail: roxana_neagu@bjbraila.ro și Teodora Lungu, telefon: 0757409725, e-mail: teodora_lungu@bjbraila.ro  sau direct la Punctul de Înscriere al Bibliotecii Județene “Panait Istrati” Brăila, Piața Poligon, nr. 4.