ION ROTARU (PSD): NOI INSISTĂM CA LEGEA PENSIILOR SĂ SE APLICE – ÎNCEPÂND CU SEPTEMBRIE SĂ CREASCĂ PUNCTUL DE PENSIE CU 40%

Președintele PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru, consideră că Guvernul Orban și-a dovedit în repetate rânduri incompetența, printre altele, acesta reușind „performanța” de a duce România „într-o zonă de scădere economică abruptă”.

Rotaru a declarat în cadrul unei conferințe de presă că această scădere economică nu este compensată prin măsuri legislative coerente: „Economia, mediul de afaceri, oamenii de afaceri așteaptă măsuri concrete astăzi, nu mâine, nu poimâine, nu planuri fastuoase. Astăzi România a împrumutat peste 100 miliarde lei, ceea ce s-ar traduce într-o ecuație de 1.000 euro/secundă. Problema care se pune – și iresponsabilul agitat Cîțu (Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice – n.r.), face aceste împrumuturi cu o nonșalanță demnă de o altă cauză, de o cauză mai bună -, dar problema care se pune este că nu știm unde se duc acești bani. Nu există niciun fel de explicații sau, eu știu, de direcții în care se cheltuiesc banii, pentru că nu-i vedem nici în creșterea nivelului de trai, nu îi vedem nici în zona de investiții, nu îi vedem nici în altă parte, ceea ce înseamnă că probabil au de plătit datorii și au de acoperit obligații pe care și le-au făcut”.

Pe de altă parte, Rotaru a mai vorbit despre faptul că liberalii încearcă să amâne creșterea pensiilor și dublarea alocațiilor: „Anul trecut, când au făcut propunerea de dublare a alocațiilor, Guvernul PSD a găsit până la urmă o soluție – deși nu era prinsă în buget această chestiune – și a pus în practică cea propunere a PNL. Astăzi își bat joc pur și simplu de copiii țării și nu au niciun fel de gând să pună în practică dublarea alocațiilor, iar despre pensii, nici vorbă. Ne spun că e 10%, că e mai puțin de 10%, că să vedem, că și 10% e foarte mult, că nu poate să suporte economia… Bun, putem fi de acord că nu poate să suporte economia, dar unde se duc banii ăia de care vorbeam mai înainte? Este o lege și noi insistăm foarte mult pe această idee ca Legea pensiilor să se aplice – începând cu septembrie punctul de pensie să crească cu 40%, așa cum prevede legea. Nu este un moft al cuiva, este o nevoie, mai ales că puterea de cumpărare a oamenilor a început să scadă, prețurile au început să crească”.