IONITA ACUZA: AMBULANTELE ACHIZITIONATE DE GUVERN PUN IN PERICOL VIATA PACIENTILOR

Deputatul Antoneta Ionita (PNL), acuza „modul defectuos si total lipsit de profesionalism” in care s-a ocupat Ministerul Sanatatii de achizitionarea unor ambulante pentru judetul Braila.

Intr-un comunicat dat publicitatii, dr. Ionita sustine ca „exista numeroase sesizari din partea personalului medical care deserveste aceste ambulante, privind inoperabilitatea anumitor aparate din dotare. Cel mai bun exemplu este amplasarea defibrilatorului care nu este la indemana personalului medical, ceea ce poate duce la accidente in timpul actului medical. Mai mult, exista si riscul, deloc de neglijat, ca un pacient agitat sa atinga acest aparat, cu consecinte dintre cele mai neplacute”.

Deputatul brailean mai aminteste si de sesizarile tot mai dese inregistrate in mai multe judete din tara privind sistemele de incalzire total ineficiente de pe noile ambulante, la temperaturi mai mici de zece grade Celsius: „Aceasta deficienta face ca aparatele sa devina nefunctionale, iar personalul medical sa nu poata interveni cu eficienta maxima. Este incalificabil ceea ce se intampla. Un caiet de sarcini intocmit gresit, probabil fara consultarea personalului care deserveste aceste ambulante, iar cel care are de suferit este pacientul. Din pacate, inca o dovada a incapacitatii Guvernului de a gestiona corect o problema”.

Antoneta Ionita i-a solicitat ministrului Sanatatii, Sorina Pintea, sa precizeze care vor fi masurile pe care le va lua pentru remedierea acestor deficiente si sa dea informatii privind pretul de achizitie al ambulantelor.