IONITA: AM DISCUTAT CU GREVISTII DE LA “BRAICAR” IN CALITATE DE CONSILIERI MUNICIPALI; ASTA NU INSEAMNA CA I-AM INCITAT SAU I-AM GIRAT

Consilierul municipal Sorin Ionita (PNL) sustine ca nu este corect ca el si colegul sau, consilierul Adrian Tabarac (PNL) sa fie acuzati ca ar fi incitat grevistii de la “Braicar”, doar pentru ca in calitatea lor de alesi locali, s-au dus sa discute cu protestatarii, ca sa vada ce revendicari au acestia si cum se poate dezamorsa conflictul de munca ce paralizase un intreg oras. Ionita s-a simtit vizat de aluziile primarului Marian Dragomir (PSD) de la cea mai recenta sedinta CLM Braila , cand edilul a vorbit despre membrii unor partide politice care au incitat angajatii “Braicar” si i-au incurajat sa-si continua greva, “girand” acest protest.

Liberalul declara ca atat el, cat si colegul sau Tabarac, s-au dus sa discute cu protestatarii dintr-un interes social, nu ca sa faca politica: “Ne-am dus acolo in aceeasi masura in care ati fost si dvs, presa, acolo – ca sa va interesati daca oamenii aia au dreptate sau nu. Ne-am dus acolo pentru ca intotdeauna un conflict, in momentul in care apare, trebuie sa vezi ce spun ambele parti beligerante, nu sa te pui undeva pe un postament si sa spui <<eu am dreptate>> si ca <<legea spune ca dintr-un viciu, greva poate fi declarata ilegala si este ilegala; gata, eu nu mai stau la discutie, nu ma mai intereseaza, plec in Japonia!>> “.

Ionita a mai comentat ca ar fi fost de dorit ca Dragomir sa urmeze exemplul fostului primar Aurel Simionescu – actual consilier personal al primarului -, care intr-o situatie similara, in 2014, cand a fost tot un conflict de munca spontan la “Braicar”, s-a intors de la Bucuresti, unde se afla, si a mers la depou, pentru a sta de vorba cu protestatarii.

“Cand la sedinta de Consiliu, domnul primar ne-a spus ca financiar nu le poate indeplini pretentiile angajatilor <<Braicar>>, l-am intrebat daca macar uman poate privi si trata problema salariatilor de acolo. O parte dintre dvs ati folosit anumiti termeni in presa, prin care spuneati de <<sclavagism>>. N-a fost eronat, este foarte adevarat. Sa refuzi unui om o necesitate fiziologica – in speta, soferii de la <<Braicar>> n-au unde sa-si faca nevoile, ca orice om…”, a mai spus consilierul municipal.

Amintim ca societatea “Braicar” apartine Consiliului Local Municipal.