IONITA: CAND E VORBA DE TAXA DE SALUBRITATE, VORBIM DESPRE GUNOI… SI GUNOAIE

Consilierul municipal Sorin Ionita (PNL) este de parere ca la PSD, “interesul social se face prezent doar inaintea alegerilor”, iar dupa acestea, guvernantii locali uita de promisiunile electorale.

Ionita isi argumenteaza opinia pe o retea de socializare, amintind cum la Braila, CLM a majorat taxa de salubritate pe motiv ca trebuie platita o amenda impusa de UE pentru ca se duce mai mult gunoi la depozitul de profil, insa dupa ce plata amenzii a fost suspendata printr-o decizie guvernamentala, CLM a refuzat sa readuca taxa de salubritate la nivelul initial, sfidand astfel cetatenii: <<Sa vorbim despre gunoi… si gunoaie. Interesul social se face prezent doar inaintea alegerilor, dupa acestea… e cu pauza; dar nu disperati, reapare la viitorul scrutin!
Ca sa intelegem pe deplin, am sa va „zugravesc” tabloul evenimentelor pe acest subiect, sa puteti trage o concluzie!
Decembrie 2016, inainte de Craciun, in sedinta CLM se hotareste majorarea taxei de salubritate, consecutiva aplicarii amenzii de 80 euro/tona – aplicare (imediat!) 01.01.2017!!!!

07.2017 –  Guvernul suspenda plata amenzii (80 euro/tona); consecutiv acestei modificari de „parametru”, cetatenii ar trebui sa plateasca taxa la nivelul anterior majorarii! Aplicarea scaderii de taxa – „la Sfantul Asteapta”!

Pentru a rezuma: cand este cazul sa se bage mana in buzunarul cetateanului, se aplica IMEDIAT; cand este vorba de returnare de indreptare a unei nedreptati… concluzionati voi!>>.

Ionita face aceste comentarii dupa ce in cea mai recenta sedinta CLM Braila,  consilierii liberali au incercat in zadar sa puna pe ordinea de zi doua proiecte initiate de ei, ce vizau reducerea taxei de salubritate si  mandatarea primarului pentru a negocia in AGA la ADI Dunarea eliminarea taxei pe apa pluviala. Cele doua proiecte nu au fost acceptate pe ordinea de zi, pe motiv ca nu aveau raportul de specialitate, fiind amanate pentru sedinta din luna noiembrie. In plus, primarul Marian Dragomir (PSD) a declarat ca nu are nevoie de niciun mandat din partea CLM ca sa faca propuneri in ADI Dunarea, fiindca stie ce are de facut fara sa-i spuna altii.