IONITA: CHIRIAC IA IN DERADERE SITUATIA DE LA SPITALUL JUDETEAN. PROBLEMELE SISTEMULUI DE SANATATE PUBLICA SE REZUMA LA… COMUNICARE?!

Consilierul municipal Sorin Ionita (PNL) se declara uimit de “elucubratiile” presedintelui CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), legate de deficientele de la Spitalul Judetean Braila. Ionita se refera la declaratiile facute de Chiriac pe tema problemelor care apar periodic in spital, in ceea ce priveste lipsa medicamentelor, curatenia, modul in care li se vorbeste pacientilor, faptul ca uneori bolnavii internati sunt obligati sa doarma cate doi in pat, etc.

Intrebat de ziaristi daca este multumit de modul in care este condus Spitalul Judetean si de activitatea managerului Delia Rasnoveanu, seful judetului a declarat ca a discutat cu aceasta si i-a cerut sa organizeze periodic conferinte de presa, ca sa raspunda chiar ea acestui gen de intrebari.

Liberalul Sorin Ionita este surprins sa constate ca in opinia lui Chiriac, marea problema la Spitalul Judetean pare sa fie comunicarea: <<Ce „minune” de presedinte avem la CJ! Citesc si ma minunez de elucubratiile presedintelui CJ Francisk Iulian Chiriac, care  atinge subiectul deficientelor sesizate la UPU Braila si concluzioneaza dumnealui ca problemele sistemului de sanatate publica se rezuma la… comunicare! „Comunicare” pe care o transeaza definitiv si incontestabil cu „nu avem bani!”… asa ca de maine treaba o sa mearga struna in toata sanatatea judetului, comunicarea a inteles ca nu-s bani de ea si a plecat spasita pe capul celor de la Galati.
Poate unii considera ca nu ar trebui sa iau in deradere un asemenea subiect, dar nu eu sunt cel ce ia sanatatea in deradere, ci insasi domnul amintit, care pana sa ajunga la fraiele judetului a ocupat o functie cu putere de decizie in Ministerul Sanatatii!
Hai ca ministerul este la Bucuresti si problemele cu comunicarea in sanatate se ratacesc pe drum, dar de mai bine de doi ani, de cand este la conducerea judetului si avand in prerogative administrarea Spitalului Judetean, a rezolvat „inaugurarea” Cardiologiei?
Un coleg de al dansului il sfatuia, incercand sa-i tempereze puerilul avant: „Dai gaura, nu dai gaura, vremea picamerului trece!” – asta la scurt timp dupa ce Francisk al nostru prinsese elan de la balansarea in scaunul nu demult ocupat de Bunea Stancu si gandi el o strategie sa inaugureze Corpul Cardiologie! …I-a trecut!
Pe final, dati-mi voie sa-l citez pe distinsul presedinte de CJ: „SUNT ANUMITE PERSONAJE PE LA UPU CARE VORBESC FOARTE URAT CU PACIENTII. EMPATIA CU PACIENTUL A DISPARUT. A DEVENIT O SLUJBA CRIMINALA” si sa clarificam!
„Personaje” (de desene animate!) sunt prin consiliile, adunarile ce le prezidati; problema „empatiei” – nu aveti bani; „a devenit o slujba criminala” – pe bune? Dar bunastarea promisa romanilor si oferita de guvernarea Veorica Vasilica sub forma atacurilor pe legile justitiei, reprimarea manifestantilor, nu vi se par CRIMINALE?>>.