IONITA: CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA DE LA “BRAICAR” S-A SEMNAT SUB PRESIUNE. PROBLEMELE DE ACOLO NU S-AU REZOLVAT

Consilierul municipal Sorin Ionita (PNL) sustine ca nemultumirile care au determinat angajatii “Braicar” sa intre in greva luna trecuta au la baza probleme reale, care presista de ani de zile, fara ca cineva din conducerea firmei amintite sa fi fost interesat sa le rezolve. Ionita spune ca dincolo de “tratamentul inuman” la care sunt supusi soferii  de pe autobuze – care nu au macar la capat de linie un grup sanitar pe care sa-l poata folosi la nevoie -, si problema legata de nivelul mic al salariilor angajatilor “Braicar” este reala.

Consilierul liberal a mai comentat: “Saptamana trecuta am aflat din presa ca s-a semnat contractul colectiv de munca si ca <<Braicar>>  sau transportul public de calatori a intrat in normalitate. Este fals. Contractul colectiv de munca, daca s-a semnat, s-a semnat sub presiune, s-a semnat sub faptul ca oamenii isi pierd locurile de munca, sub faptul ca au fost amenintati cu procese in instanta. Asta nu inseamna nicidecum negociere. Asta nu inseamna democratie.

Domnul primar (Marian Dragomir – n.r.) a spus ca daca dumnealor nu vor sa semneze, nu va fi niciun fel de problema, pentru ca deja au un numar de soferi noi angajati. Vreau sa stiu acum daca dupa aproape o luna de zile, societatea <<Braicar>> dispune de soferi pe organigrama, in asa fel incat toti soferii sa poata beneficia de repaosul conform legii, dupa 14 zile de munca, daca nu ne vom mai lovi de ipostaza ca ei cumuleaza sute de ore de munca (suplimentare – n.r.) care nu sunt nici platite, nici recompansate cu timp liber. In contextul in care domnul primar spune ca aceste probleme s-au solutionat, atunci o sa cred ca intr-adevar, contractul colectiv de munca este unul care intra cat de cat pe un fagas normal”.