IONITA: CRED CA-MI PUTEAM FACE O PISCINA, LA CE TAXA PE APA DE PLOAIE AM PLATIT PE LUNA AUGUST

Deputatul Antoneta Ionita (PNL) este nemultumita de valoarea extrem de mare a taxei pe apa de ploaie percepute de CUP Dunarea in aceasta vara, in ciuda faptului ca in anotimpul amintit n-a plouat. Ionita a glumit astazi, spunand ca ar fi putut sa-si faca o piscina in curte, cu suma platita in luna august pentru apa de ploaie.

Ca si alti braileni care au avut parte de surprize (neplacute) similare cu facturile emise de CUP Dunarea, Ionita considera absolut necesara eliminarea acestei taxe, asa cum considera necesara si reducerea taxei de salubritate, in contextul in care orasul este “infect” si numai ploile il mai curata.

De aceea, deputatul PNL ii indeamna pe toti brailenii nemultumiti de aceste aspecte sa semneze petitiile initiate de PNL, pe tema eliminarii taxei pe apa meteo si a reducerii taxei de salubritate de la 11 lei/persoana/luna, la 6 lei/persoana/luna: “Cu totii am simtit-o pe pielea noastra si taxa de salubritate marita, si aceasta impunere de apa pluviala in factura apei, din care personal, sincer, pe luna august, cred ca-mi puteam face si o piscina, la ce consum am avut eu in locul in care locuiesc. Probabil la anul, in luna august, cand tot asa, va fi seceta, voi avea si-o piscina la mine in curte.

Sa speram ca aceasta campanie va fi foarte bine primita in randul brailenilor.

Saptamana aceasta cei doi parlamentari PNL de Braila deja au inceput sa faca demersuri si in Parlament in ceea ce priveste scoaterea apei pluviale din factura apei. Domnul Varga (Vasile Varga, deputat PNL de Braila – n.r.), asa cum ati observat, pe parte de initiativa legislativa; eu am adresat o intrebare catre doamna ministru Sevil Shhaideh, astept si raspuns, cum se poate face astfel incat cu ceea ce s-a discutat deja in Consiliul Local de catre consilierii nostri PNL, sa nu fie, totusi, nevoie de aceasta initiativa legislativa; sa speram ca se poate rezolva doar la nivel de Consiliu Local.

Ce pot sa va mai spun este ca am stat de vorba cu colegi parlamentari din tara si nicaieri nu exista aceasta aberatie cu taxa apei pluviale; la fel si cu taxa de salubritate marita, in conditiile in care observam ca peste tot orasul este foarte mizerabil, miroase. Se speram ca acum, poate cu ploile care se asteapta, mai spalam si noi orasul asta, care si asa este foarte infect”.

Amintim ca brailenii care doresc sa semneze petitiile pentru eliminarea taxei pe apa meteo si reducerea taxei de salubritate o pot face fie la cortul amplasat pe Calea Calarasilor, in fata sediului PNL, fie online, la                            https://www.facebook.com/jostaxeledragomir/  sau

https://www.petitieonline.com/jostaxeledragomir .