IONITA: DISPRETUL PSD FATA DE INVATAMANT E ARHICUNOSCUT; O POPULATIE INDOBITOCITA E MAI USOR DE MANIPULAT

Consilierul municipal Sorin Ionita (PNL) declara ca potrivit informatiilor sale, multe unitati de invatamant brailene au centrale termice vechi si risca sa apara probleme la iarna, in ceea ce priveste incalzirea salilor de clasa si furnizarea apei calde. Ionita spune ca din bugetul propriu, scolile respective nu pot acoperi sumele necesare repararii centralelor sau achizitionarii altora, noi, Primaria fiind cea care ar trebui sa aloce fonduri in acest scop.

In opinia liberalului, insa, pentru conducerea social-democrata a Primariei invatamantul nu este o prioritate: “Centralele termice sunt vechi, nu functioneaza. Dumnealor (conducerile scolilor – n.r.) nu au putere financiara ca sa schimbe centralele, ca nu-s centrale de apartament, sunt foarte costisitoare. O sa vedeti la iarna ca vor fi unitati de invatamant care nu vor avea apa calda si caldura.

Sunt licee unde iarna trecuta, gardianul, portarul statea tot timpul sa reseteze centrala, sa porneasca si sa poata sa aiba cat de cat un pic de caldura in incinta, de asa natura, incat sa nu crape instalatiile.

Eu stiu ca dispretul PSD fata de invatamant, de cultura, este arhicunoscut, pentru ca, nu-i asa, o populatie indobitocita este mai usor de manipulat, de manevrat, dar ma intreb – poate ma intreb retoric: cat timp trebuie sa mai asteptam, sa mai induram lucrurile astea?”.