IONITA: GRATUITATILE ACORDATE PE MIJLOACELE DE TRANSPORT IN COMUN REPREZINTA UN POPULISM IEFTIN, DISPERAT, PENTRU UN MANDAT!

Consilierul municipal Sorin Ionita (PNL) se declara ingrijorat de situatia conflictuala de la firma de transport public de calatori “Braicar” – ce apartine CLM Braila -, unde mai multe negocieri ce au avut loc intre sindicat si patronat au esuat, iar sindicalistii iau in calcul organizarea unor actiuni de protest si chiar greva generala. Mai concret, angajatii “Braicar” sunt nemultumiti, printre altele,   de faptul ca patronatul refuza majorarile  salariale cerute, pe motiv ca acestea inseamna o crestere a fondului de salarii cu circa 200.000 lei lunar, bani pe care conducerea firmei spune ca nu ii are in buget. Pe de alta parte, sindicalistii reclama faptul ca peste 80% din personalul “Braicar” este incadrat la salariul minim pe economie, ceea ce nu li se pare corect.

In aceasta situatie, consilierul liberal comenteaza pe o retea de socializare ca salariatilor societatii de transport public de calatori “li de da cu flit”, desi acestia sunt indreptatiti sa ceara conditii mai bune de munca si salarizare.

Pe de alta parte, Sorin Ionita remarca faptul ca actuala conducere a Primariei municipiului (PSD) n-a avut nicio retinere cand a fost vorba de a acorda gratuitate pentru liceeni pe mijloacele de transport in comun.

Liberalul scrie pe o retea de socializare ca ar fi fost bine daca acest gen de gratuitati – care au fost acordate si in trecut, pentru diferite categorii sociale – ar fi avut ca motiv solidaritatea sociala, dar el este sigur ca social-democratii n-au avut in vedere decat “un populism ieftin, disperat, pentru un mandat”: <<Daca am fi… solidari cu Braicar… Ma framanta sa constat ca semeni de-ai nostri incearca zadarnic sa-si expuna nemultumirile cu privire la conditiile de munca, remuneratie si lejer, patronal, li se da cu flit!
Ma framanta si constat ca se asteapta vesnica mila, nu ca acesti oameni nu ar fi indreptatiti sa-si verse naduful, sa-si ceara drepturile! Mai ales acum, cand gratie PG-ului de sub semnatura dracnea – tablouri in perete, in romanica noastra cea de toate zilele curge lapte si miere!
Daca am fi… oameni intregi la minte, atunci am intelege ca masuri sacadate, de tipul gratuitatii pe mijloacele de transport in comun pentru anumite categorii sociale, nu inseamna solidaritate, ci mai degraba populism ieftin, disperat, pentru un mandat!
Braila este in acest sablon de ani si ani; fiecare doreste sa beneficieze de un transport urban civilizat, de cati ani in plus este nevoie sa se inteleaga ca transportul necesita o strategie complexa, unitara si pentru infrastructura, dar si a pretului/serviciu?
Gratuitate? Da! Dar doar pentru atingerea scopului social, in intelesul solidaritatii! Asta, gratuitatea si asigurarea unui pret corect/serviciu pot fi imbinate printr-o strategie a abonamentelor/consum!
Dar… nu se doreste asa ceva, ca din harababura tot mai pica ceva; la o evidenta stricta… “nika” nu pica!>>.