IONITA: PE CALEA GALATI ATI PORNIT PROGRAMUL DE FORMARE PROFESIONALA PENTRU MUNCITORII CARE NU SE PRICEP SA ASFALTEZE

Consilierul municipal Sorin Ionita (PNL) este de parere ca ceea ce se intampla pe Calea Galati, cu lucrari de modernizare incepute de o firma, continuate de o a doua societate pe anumite portiuni si de o a treia companie pe alte portiuni si ramase, in final, nefinalizate, este o harababura totala. Ionita l-a intrebat pe primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), cine va plati aceasta “a doua reabilitare”: “A fost o reparatie inceputa anul trecut, cand CUP Dunarea a schimbat un tronson de teava. Eu acum constat ca dvs nu ati facut altceva decat sa porniti programul de formare profesionala pentru anumiti lucratori in asfalt, care nu se pricep sa asfalteze cum trebuie. Anul trecut, o firma a facut valuri. S-a spus ca aceeasi firma va reabilita strada si o va aduce la forma initiala; anul asta dumneavoastra veniti si reabilitati strada pe banii Primariei. Inteleg ca s-a inceput programul de formare profesionala…”.

Marian Dragomir a explicat ca este vorba despre doua lucrari diferite, unele realizate de CUP Dunarea, ce s-au referit strict la retele proprii, iar celelalte, provizorii, facute de Primarie: “Reparatia privind retelele de apa este facuta de compania CUP Dunarea, pe cheltuiala lor, fara sa implice Primaria municipiului Braila. Deci acolo unde s-au refacut tasarile respective de la schimbarea conductelor, in primul tronson de la Calea Galati, vorbim de lucrari efectuate de CUP Dunarea si nu de formatiile Primariei municipiului Braila – nici de cei cu care am avut contract anul trecut, nici de cei cu care am avut contract anul acesta.

In tronsonul al doilea si al treilea de la Calea Galati au existat interventii pe reabilitarea acelor cratere lasate abandonate de constructorul “Telor”, care a fugit de pe santier si acolo a intervenit Primaria, pentru o solutie provizorie vizavi de astuparea acelor gropi de pe Calea Galati. A se face distinctie intre lucrarile Primariei si lucrarile efectuate pe refacerea bransamentelor”.