Ionita (PNL): Sunt unii care se declara prosperi oameni de afaceri si folosesc „largimea” contului ca si argument al candidaturii

p1120496

Dupa o prima reactie, “la cald”, la finele saptamanii trecute, in urma sedintei tensionate in cadrul careia s-au desemnat candidatii PNL Braila la alegerile parlamentare,  consilierul municipal Sorin Ionita (PNL) revine cu un comentariu facut “la rece”, pe aceeasi tema. Daca la cateva ore dupa sedinta amintita, Ionita scria ca “il mistuie furia” si se declara “siderat” de faptul ca un grup de „personalitati” care si-au terminat liceul la 35 ani incearca sa promoveze in Parlament “indivizi discutabili”, noul comentariu, postat ieri pe o retea de socializare, a fost intitulat “Politica la MRI”. Dupa cum ne-a explicat liberalul, MRI este “Magnetic Resonance Imaging” si desemneaza o tehnica medicala de analiza imagistica, folosita in radiologie – “RMN”, dupa cum este cunoscuta de romani.

Textul este, evident, o referire la aceeasi sedinta controversata, iar Ionita nu are nicio retinere in a-si exprima opiniile transant, declarand ca “a asistat scarbit la un episod grotesc, in care indivizi cu interese personale iau in deradere misiunea omului politic”. El comenteaza, indignat, ca a vazut, “ca intr-un vis urat”, cum “personalitati care si-au dedicat existenta intrajutorarii semenilor” sunt inlaturate, pentru a face loc unor “fiinte mici”.

In contexul in care sotia sa, dr. Antoaneta Ionita, fost sef UPU, a fost una dintre persoanele care si-au exprimat intentia de a candida, este de presupus ca printre “personalitatile care si-au dedicat existenta intrajutorarii semenilor”, consilierul municipal o include si pe aceasta.

De asemenea, Sorin Ionita comenteaza ca nu este in regula sa te prezinti la o sedinta de partid pentru desemnarea candidatilor “in slapi, pantaloni scurti si tricou”. In plus, liberalul este de parere ca vechimea in partid sau averea nu ar trebui sa reprezinte principalele criterii de selectie a candidatilor.

Iata, insa, RMN-ul sedintei de saptamana trecuta a conducerii PNL Braila, in interpretarea consilierului municipal Sorin Ionita: <<„Vin alegerile!” Motiv de agitatie sociala, o parte din populatie se dezice, scarbita fiind de anumiti exponenti ai clasei politice si critica in multe cazuri pe buna dreptate! O alta parte, plina de sperante, asteapta cu nerabdare sa descopere nume/persoane care cu incredere sa-i reprezinte, persoane cu a caror apartenenta la grup sa se poata mandri!

In acest context am asistat scarbit la un episod grotesc in care indivizi cu interese personale iau in deradere misiunea omului politic. Am vazut ca intr-un vis urat, cum destine, oameni cu valoare in spectrul social, personalitati care si-au dedicat existenta intrajutorarii semenilor sunt inlaturate de „forta proletara” pentru ca aceasta sa-si impuna propriile fiinte mici si aici nu-i vorba de procesul de selectie al unui partid descendent comunist!

Politica este in suferinta, unii buni oratori, sesizeaza hibele, derapajele de la linia democratica, insa putini sunt cei ce indraznesc sa corecteze, sa indrepte situatia.

Ca tot: „Vin alegerile!”, va propun sa analizam sistematic ” profilul de candidat”, ca nu-i asa, candidatul trebuie sa ne reprezinte pe noi si apoi pe sine! Incep eu si apoi va las pe voi, liber la sugestii insa va rog intr-un limbaj care sa ne faca onoare!

Profil de candidat: – Formarea si experienta profesionala trebuie sa fie in stransa legatura cu implicarea sociala (Ex. intre un Padurar si un Invatator consider mult mai potrivita candidatura Invatatorului datorita contactului permanent cu grijile, nevoile comunitatii). – Educatia dincolo de dimensiunea definitiei, identificarea prezentei „bunului simt” (Ex. te prezinti la o intrunire cu scopul de a-ti alege candidatii pentru Parlamentul Romaniei si te prezinti in: slapi, pantaloni scurti si tricou!) – Prestanta candidatului si „istoria sa”!

Ce nu ar trebui sa primeze in procesul de selectie: Sunt candidati care dupa ce-si spun numele, ne anunta intr-un limbaj de lemn vechimea in partid. Cum vine asta?! Pai, daca ai stat 20 ani in partid degeaba, sensul existentei fiind de ” a sta”, cum poti sa crezi ca aceasta ar reprezenta un argument in procesul de selectie? Ca nu-i asa, samanta care nu incolteste, intorci brazda peste ea si cultivi altceva!

Sau asta-i mai buna! Sunt unii care se declara prosperi oameni de afaceri cu sume colosale prin conturi si dumnealor folosesc „largimea” contului(in euro, sac!) ca si argument al candidaturii! Pai, cum vine asta mai nene, ma? Adica sa inteleg ca ai fi dispus sa donezi suma pomenita inainte de procesul electoral spre a fi folosita de societate si in interesul acesteia(Ex. infiintarea unui Spital de Urgenta mono pavilionar pentru imbunatatirea actului medical!), ca daca tot este argument si te face mai deosebit decat ceilalti, sa fie materializat nu numai vorbit-discutat!>>.