IONITA: SOCIETATEA ROMANEASCA ARE NEVOIE DE NISTE DEZBATERI PE FOND PE CARE NOI, PARLAMENTARII, AVEM DATORIA SA LE FORTAM

Deputatul brailean Antoneta Ionita (PNL) intentioneaza ca si in acest an sa urmareasca indeaproape modul in care se desfasoara lucrurile in domeniul medical si sa traga semnalele de alarma cuvenite, de la tribuna Parlamentului, in cazul in care va considera necesar.

Ionita constata cu nemultumire ca in ciuda faptului ca anul trecut a semnalat o serie de probleme din Sanatate si a cerut explicatii sau/si luarea unor masuri urgente pentru rezolvarea acestora, in cele mai multe cazuri, dincolo de vorbe si promisiuni desarte, guvernantii nu au facut nimic: ”Marile probleme ale sistemului sanitar raman in continuare nerezolvate, in ciuda promisiunilor de tot felul.

Voi continua sa solicit gasirea unei solutii la criza medicamentelor generice, a medicamentelor ieftine, majoritatea de productie autohtona, care risca sa dispara de pe rafturile farmaciilor din cauza taxei claw-back. Voi relua discutiile cu producatorii de medicamente, dar si cu reprezentantii Ministerului Sanatatii, chiar acum, in vacanta parlamentara, pentru ca este nepermis ca pacientii care au nevoie de aceste medicamente, in marea lor majoritate bolnavi cronici sau persoane in varsta, sa nu aiba acces la tratament.

Situatia medicilor aflati la inceput de cariera, care nu beneficiaza de niciun ajutor din partea statului, astfel ca prefera sa plece in strainatate, dar si situatia medicinei de familie, in ansamblul ei, sunt alte puncte nevralgice si trebuie pusa presiune pe actuala conducere a Ministerului Sanatatii, pentru ca lucrurile sa se apropie macar de o normalitate.

Situatia generala din Romania este una ingrijoratoare, vedem cu totii cum inflatia creste, cum cifrele economice sunt tot mai contradictorii si ascund, de fapt, o prabusire a economiei. Cred ca societatea romaneasca are nevoie de niste dezbateri pe fond, de niste clarificari, pe care actuala guvernare, din pacate, nu are capacitatea si dorinta sa le genereze, dar pe care noi, parlamentarii, avem datoria sa le fortam”.