IONITA: SOFERII DE LA „BRAICAR” SUNT ANGAJATI CU SALARIUL MINIM PE ECONOMIE SI AU FACUT SUTE DE ORE SUPLIMENTARE CARE NU LE-AU FOST PLATITE

Consilierul municipal brailean Sorin Ionita (PNL) este de parere ca angajatii societatii de transport public de calatori „Braicar” SA au revendicari indreptatite si ca situatia lor este intr-adevar atat de grava, incat justifica decizia extrema pe care au luat-o – aceea de a intra in greva spontana. Ionita si colegul sau, consilierul municipal Adrian Tabarac (PNL) au stat de vorba cu salariatii de la „Braicar” – aflati astazi in a sasea zi de greva -, dupa ce conducerea societatii a refuzat sa le majoreze salariile cu procentele solicitate de ei.

Dupa aceasta discutie, Ionita a concluzionat ca la “Braicar” problemele sunt multe si grave: ”Din discutiile purtate, am inteles cat de grava este situatia acolo si ca oamenii nu exagereaza. Soferii, dar nu numai ei, sunt angajati cu salariul minim pe economie, muncesc sute de ore suplimentare, care nu le-au fost platite. Starea parcului auto este jalnica. Protestatarii vorbesc despre lipsa sigurantei in trafic, atat din cauza oboselii, cat si a starii tehnice a autobuzelor si microbuzelor.

Se pare ca inclusiv noile autobuze, cu care primarul Marian Dragomir se lauda atat de mult, sunt de proasta calitate si multe dintre ele sunt deja trase pe dreapta. Cel mai trist este, insa, ca nimeni nu ia in serios semnalele de alarma, nimeni nu ii asculta cu adevarat pe salariatii de la <<Braicar>> – nici conducerea societatii, nici cea a Primariei Braila”.