IONITA: TRIBUNALUL MEHEDINTI A DECIS CA E LEGALA ELIMINAREA TAXEI PE APA DE PLOAIE. SA VEDEM CUM O SA VOTEZE ACUM CONSILIERII PSD

Consilierul municipal Sorin Ionita (PNL) declara ca dupa ce o instanta a Tribunalului Mehedinti a decis ca este legala hotararea aprobata de Consiliul Local Municipal Drobeta Turnu Severin de eliminare a taxei pe apa de ploaie din facturile consumatorilor casnici, niciun om de buna credinta nu mai poate sustine ca eliminarea taxei amintite este ilegala.

Mai exact, CLM Drobeta Turnu Severin a aprobat anul trecut prin vot eliminarea acestei taxe, compania de utilitati publice din judetul respectiv a contestat in instanta hotararea CLM, considerand-o ilegala, iar Tribunalul a dat castig de cauza CLM, stabilind ca este legala eliminarea taxei pe apa de ploaie din facturile cetatenilor. In acest context, Ionita crede ca este evident ca alesii care apara interesele cetatenilor voteaza in favoarea eliminarii taxei pe apa de ploaie, in timp ce aceia care apara alte interese, voteaza impotriva.

Dupa ce au obtinut o copie dupa hotararea instantei din Mehedinti, liberalii au de gand sa initieze din nou un proiect de hotarare pentru eliminarea taxei pe apa de ploaie si asteapta sa vada cum vor vota acum PSD-istii si aliatii lor politici din Braila. Nu de alta, dar pana acum consilierii PSD, PMP, ALDE si PND au votat de mai multe ori impotriva unui astfel de proiect, pe motiv ca eliminarea taxei pe apa de ploaie nu ar fi legala, pe actuala legislatie.

Chiar si in conditiile in care in alte orase din tara cetatenii nu mai platesc taxa pe apa de ploaie de ani de zile, PSD-istii, in frunte cu primarul Brailei, Marian Dragomir, au continuat sa sustina ca este ilegala o astfel de hotarare.

“In conditiile in care vom constata ca si de aceasta data consilierii din zona puterii vor refuza sa accepte proiectul de hotarare prin care sa eliminam taxa pe apa de ploaie, noi vom trage o singura concluzie: daca folosim hotararea pe care au facut-o cei de la Drobeta Turnu Severin si acolo s-a putut, eu pot concluziona ca cei de la Drobeta Turnu Severin, consilierii, intr-adevar tin cont si reprezinta interesele cetatenilor urbei, pe cand la noi, la Braila, concluzia va fi una singura – ca cei care nu vor (sa aprobe hotararea – n.r.) inseamna ca nu reprezinta interesele cetatenilor. Au alte interese”, a spus Ionita.

Precizam ca potrivit liberalilor braileni, sentinta data de Tribunalul Mehedinti nu este definitiva, insa ea isi face efectul, iar cetatenii din Drobeta Turnu Severin nu mai platesc taxa pe apa de ploaie.