IONUŢ COSMIN RĂZMERIŢĂ (PROROMÂNIA), CANDIDAT LA FUNCȚIA DE PREȘEDINTE CJ BRĂILA: AM REUŞIT SĂ UNESC ÎN ASOCIAŢII PRIMARII ȘI ANTREPRENORII, PENTRU OBŢINEREA DE FONDURI EUROPENE

Președintele ProRomânia Brăila, Ionuţ Cosmin Răzmeriţă, candidat la funcția de președinte CJ Brăila, consideră că prin prisma experienţei în domeniu acumulate în ultimii ani, poate dezvolta judeţul nostru, accelerând absorbţia de fonduri europene.

Răzmeriță se prezintă alegătorilor vorbind despre activitatea sa profesională și administrativă: „M-am născut şi am crescut în Brăila, iar în viaţa privată sunt căsătorit şi am un copil. De profesie sunt inginer agronom şi de la vârsta de 18 ani am activat doar în mediul privat, la începutul carierei ca simplu angajat, pentru ca mai apoi să dezvolt propriile afaceri în domeniul serviciilor şi vânzărilor.

În perioada 2012- 2016 am fost ales consilier judeţean şi am reuşit să unesc în asociaţii de succes primarii din judeţul Brăila cu antreprenorii din zonă, pentru obţinerea de fonduri europene care să contribuie la dezvoltarea infrastructurii locale, înfiinţarea de noi afaceri şi îmbunătăţirea mediului social rural.

Prin accesarea acestor fonduri, primăriile din Brăila primesc bani pentru achiziţionarea de utilaje pentru gospodărirea comunală, achiziţionarea de autospeciale pentru stingerea incendiilor, construire de teren sintetic de fotbal, implementarea sistemelor de supraveghere video stradală, pentru amenajarea trotuarelor, amenajare de centru civic și a spaţiilor de joacă pentru copii, care au contribuit din plin la creşterea calităţii vieţii brăilenilor.

Totodată, cu sumele primite în urma accesării de fonduri europene antreprenorii locali au înfiinţat noi afaceri, generând astfel noi locuri de muncă în diverse domenii de activitate. Domeniile finaţate sunt: servicii medicale generale; kinetoterapie şi remodelare corporală; service auto; vulcanizare; prestări servicii foto; spălătorie auto self-service; fabrică de tâmplărie PVC şi producţia dalelor din beton.

Perioada de criză în care ne aflăm din cauza pandemiei de Covid-19 şi proasta gestionare a acesteia de către actuala guvernare a scos în evidenţă faptul că este necesară implementarea urgentă a unor proiecte care să vizeze, în principal, SĂNĂTATEA ŞI ÎNVĂŢĂMÂNTUL, modernizarea în permanenţă a serviciilor sanitare oferite populaţiei şi înfiinţarea de centre medicale zonale-inclusiv pentru urgenţe; implementarea, susţinerea şi dezvoltarea infrastructurii educaţionale, în corelare cu cerinţele actuale şi digitalizarea întregului sistem de învăţământ.

Desigur, lista proiectelor este mult mai amplă, dar am ţinut să le evidenţiez pe cele care constituie o urgenţă pentru judeţul nostru.

În consecinţă, am acceptat provocarea pe care o reprezintă candidatura la funcţia de Preşedinte al Consiliului Judeţean, prin prisma experienţei acumulate şi a certitudinii că pot dezvolta judeţul nostru, accelerând absorbţia de fonduri europene. Sper ca prin acţiunile mele ca Preşedinte al Consiliului Judeţean şi cu sprijinul consilierilor PRO-România să reuşesc să conving brăilenii să revină la ei acasă, alături de familiile lor!”.

Voi fi un preşedinte PROdezvoltare, PROcetăţean!”.