IORDACHE: AM PLATIT EU CHELTUIELILE DE TRANSPORT, ATUNCI CAND ANTRENORUL UITA ACASA PORTARUL SAU MEDICAMENTELE ECHIPEI HC DUNAREA, CAND PLECAU IN CANTONAMENT SAU LA MECIURI

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND), care si-a dat demisia ieri din functia de vicepresedinte al HC Dunarea, sustine ca exista motive intemeiate pentru care nu si-a platit contributia anuala la club.

In contextul in care presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD) a cerut sa se faca o verificare in legatura cu plata cotizatiilor de catre membrii fondatori sau sustinatori, iar cei care nu au platit in anii trecuti, sa isi piarda aceasta calitate, Iordache este printre cei vizati. El spune insa ca in primul rand, timp de 11 luni, nici Primaria Braila nu si-a achitat cotizatia, dar reprezentantul ei, Marius Caranica (PSD), a condus clubul, in calitate de presedinte: “In ciuda faptului ca in statut se spune clar ca daca nu-ti platesti cotizatia, nu poti lua decizii in cadrul clubului, Primaria, care n-a platit timp de 11 luni si jumatate niciun ban, l-a avut pe domnul Caranica acolo, pe post de presedinte, cu semnatura in regula si cu deciziile in regula, in conditiile in care Primaria nu-si platise cotizatia. Adica tu nu-ti platesti cotizatia, dar ai o problema cu cei care nu si-o platesc nici ei si-i conduci pe-aia…”.

PND-istul a mentionat printre membrii AGA de la HC Dunarea care nu si-au platit cotizatia, “Braicar” SA si CUP “Dunarea”, care ar fi trebuit sa dea cate 12.000 lei/an, dar nu au achitat aceste sume.

Pe de alta parte, el a mentionat ca in ceea ce-l priveste, a facut cheltuieli din buzunarul propriu in interesul clubului si a cerut ca acestea sa fie compensate cu obligatiile financiare pe care le avea catre HC Dunarea. Potrivit consilierului PND, aceste cheltuieli le-au facut in conditiile in care s-a intamplat ca la plecarea la cate un meci, conducatorii HC Dunarea sa mai uite la Braila o jucatoare sau cutiile cu medicamente pentru sportive si in astfel de cazuri, i s-a solicitat sa le aduca el, drumurile respective fiind facute pe banii lui.

Iordache a vorbit, in aceste context, despre un caz in care “au plecat intr-un turneu de pregatire si au uitat acasa portarul – se intampla, na, fiind si multi, 16 oameni, a fost greu sa se numere – si au ajuns la Cisnadie, la vreo 600 de km de Braila, fara portar”, despre situatia in care au uitat acasa cutiile cu medicamente pentru sportive sau despre altul, in care, dupa ce echipa a plecat dintr-un cantonament, a fost sunat de antrenor si intrebat daca una dintre sportive este in masina cu el, fiindca aceasta nu era in autocar, pentru ca ulterior sa se descopere ca handbalista era in autocarul respectiv. Stefan Catalin Iordache povesteste episoadele acestea “hazlii” aici: