IORDACHE: APARTAMENTELE PENTRU MEDICI SE VOR REPARTIZA SI UNOR PERSOANE CU PATRU CLASE SAU CARE NU AU FACUT NICIUN FEL DE SCOALA?! VA BATETI JOC DE NOI!

Locuintele construite pentru tinerii specialisti, cu scopul de a atrage medici tineri in judetul Braila, vor fi impartite, deopotriva, medicilor, dar si “tinerilor specialisti” fara niciun fel de scoala, celor cu patru clase sau cu o scoala profesionala. Este o situatie paradoxala, semnalata in cea mai recenta sedinta CJ Braila de catre consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND), care s-a aratat indignat de faptul ca la criteriile de repartizare a locuintelor amintite se acorda punctaj si celor care nu au niciun fel de scoala sau care au doar patru clase.

Iordache considera ca este o bataie de joc sa se spuna ca se construiesc apartamente pentru medici si apoi, sa se repartizeze “specialistilor” cu 4 clase sau unora care n-au trecut nicio data pe la scoala: “Aceste locuinte sunt pentru specialisti, dar tampitii care au facut documentul spun asa:

<<1.Nivel de studii si/sau pregatire profesionala: fara studii si fara pregatire profesionala – 5 puncte>>. Mai, care e tampitul care a facut asta?! Adica e pentru specialisti, dar ala care nu are studii ia 5 puncte!

<<2. cu scoala generala, fara pregatire profesionala si/sau cu specializare la locul de munca – 8 puncte>>. Deci asta e pentru PSD-isti, pentru prosti!

<<3. cu studii medii, fara pregatire profesionala si/sau cu specializare la locul de munca – 10 puncte>>

<<4. cu pregatire profesionala prin studii medii sau profesionale si /sau studii superioare de scurta durata -13 puncte>>

Si aia, saracii, cu studii superioare iau si ei 15 puncte.

Ca sa vedeti ca va bateti joc de noi! Zice asa: <<criterii specifice: medic rezident/medic specialist – 25 puncte, medic rezident in specialitate deficitara in judet – 30 puncte>>. Dar nu spune nicaieri ce e deficitar… Ca sa nu mai zic ca la final o dati pe aia pe bune, a la PSD. Spuneti asa: cei care vor la Spitalul Judetean de Urgenta si la Pneumoftiziologie au 25 de puncte, ceilalti 5.

Aceasta este o bataie de joc! Nu e niciun raport, e o prostie si aceste criterii sunt niste magarii care incalca legea! Eu propun sa votati impotriva la acest proiect de hotarare. N-am ce amendamente sa fac, ca dvs spuneti ca sunt locuinte pentru specialisti si dati puncte pentru aia care nici nu stiu sa scrie. <<Fara scoala – 5 puncte>>… ”.

Explicatia care i-a fost oferita consilierului PND a fost ca legea nu permite sa se aloce aceste locuinte doar medicilor, fiindca s-ar considera ca este o discriminare si ca acele criterii au avizul Ministerului Dezvoltarii.

“Domnule, avizul Ministerului Dezvoltarii… pot sa ma sterg undeva cu el! Aici vorbim de legi, nu de avize!” , a comentat Iordache.

Amintim ca discutia face referire la cele cateva zeci de apartamente “pentru medici”, realizate in regim ANL pe Soseaua Buzaului nr. 15 A, in imediata apropiere a Spitalului Judetean.