IORDACHE: AR TREBUI SA-I CEREM DEMISIA DIRECTORULUI CUP DUNAREA. CEREREA MEA DE DEMITERE A ACESTUIA RAMANE IN PICIOARE!

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) a cerut astazi, in plenul CJ Braila, demisia sau, dupa caz, demiterea managerului CUP Dunarea, Silviu Mangiurea (PSD). Cererea lui Iordache vine dupa ce s-a aflat ca o instanta a Tribunalului Braila a decis, printr-o sentinta definitiva, ca amintita companie a calculat gresit unui cetatean  taxa pe apa de ploaie in perioada 2014-2016, a obligat CUP sa-i restituie acestuia banii inapoi si a constatat, de asemenea, ca in contractul pe care CUP il semneaza cu clientii exista o clauza abuziva. Iordache a declarat ca in opinia sa, braileanul respectiv, Mihail Stafida, nu este singurul caruia i s-a calculate gresit taxa pe apa de ploaie ani la rand, iar presedintele CJ , Iulian Chiriac (PSD), a admis ca este posibil sa mai fie astfel de cazuri.

Discutia intre cei doi, in plenul CJ, a debutat cu comentarii legate de faptul ca alesul PND a preferat sa ia cuvantul stand in fotoliu, si nu stand in picioare, asa cum se obisnuieste. Fiindca din randul consilierilor i s-a cerut sa se ridice, iar Iordache a refuzat, presedintele CJ a comentat: “Tine de caracterul dvs daca va ridicati in picioare sa vorbiti sau nu. Puteti vorbi de jos sau de sus. Nu-mi fac niciun fel de problema eu”.

“Nu e o chestie de caracter. Nu vreau sa va vorbesc de sus, va vorbesc de jos! Inteleg ca noi putem micsora acest procent al taxei pe apa de ploaie. E adevarat?”

“Se poate micsora”, a admis Chiriac.

 “Si de ce n-o facem? De ce n-o facem 0,0001?”

“Deci putem sa o micsoram atata timp cat ordinele care sunt la cele doua institutii abilitate… nu ma pricep foarte bine, dar… ANRSC, astfel incat sa ducem cuantumul cat mai mic, astfel incat ele sa reprezinte un procent minimal in factura… Dar nu vrem noi sa trecem peste niste acte normative legale si in vigoare”

“Am inteles. Putem cere lucrul asta?”

“Am cerut, asteptam raspuns”

“Inteleg ca domnul Stafida poate sa fie un caz singular, adica sa i se intample numai domnului Stafida sa i se calculeze gresit, dar nu cred ca numai domnului Stafida i s-a calculat gresit.”

“E posibil la mai multi cetateni, asta o sa verificam.”

“Eu cred ca noi, de la CJ, fiind in ADI Dunarea si avand un procent insemnat acolo, ar trebui sa-i cerem demisia domnului Silviu Mangiurea pentru astfel de situatii, fie si pentru un singur caz.”

“E din 2014!”, a intervenit consilierul Simona Draghincescu (PND) in apararea lui Mangiurea (PSD).

 “Nu putem sa-i cerem demisia unui manager, atata timp cat au facut altii, inainte. Dumnezeu sa-l ierte, fostul manager a decedat, stiti…”, a raspuns, la randul lui, seful judetului.

“Eu n-am zis acum sa va duceti in casa lui, sa-i luati televizorul ca a gresit taxa pe apa de ploaie; dar cand s-a terminat procesul asta cu domnul Stafida? In ce an?”

“Decembrie 2017”, a venit raspunsul din partea consilierului Alexandru Danaila (PNL).

“Pai deci era director domnul Silviu Mangiurea! Prin urmare, cererea mea de demitere a domnului Silviu Mangiurea ramane in picioare! Domnul Mangiurea putea sa mearga sa constate ca domnul Chirita, Dumnezeu sa-l odihneasca, a gresit si sa indrepte greseala. N-a facut-o! Sunteti de acord cu asta?”

“Cu ce, cu demisia?”

“Nu, cu ce zic in general”

“Asta credeti dvs. Da, se pot face lucrurile, importanta este viteza de reactie a unor oameni de decizie acolo si eu sunt si militez nu pentru eliminarea taxei pe apa de ploaie, ci pentru diminuarea in cuantum real, corect, astfel incat acest cuantum sa fie corectat, real si la situatia reala in care am putea noi sa platim acest cuantum”, a concluzionat Chiriac.