IORDACHE: ASTEPT DEMISIA MANAGERULUI SI DIRECTORULUI MEDICAL AL SPITALULUI JUDETEAN. SI SEFUL CJ AR TREBUI SA-SI GASEASCA ALT LOC DE MUNCA

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) sustine ca presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), care a lucrat ani de zile intr-o firma care se ocupa cu servicii medicale si apoi, ca secretar de stat in Ministerul Sanatatii, ar trebui sa-si da seama ca actuala conducere a Spitalului Judetean nu este performanta si sa faca ceva, pentru a indrepta situatia.

Iordache este de parere ca solutia cea mai simpla ar fi ca managerul spitalului,  Delia Rasnoveanu si directorul medical Alina Neacsu sa-si dea demisia, iar pe langa ele, Chiriac insusi sa-si caute alt loc de munca, fiindca si el a dat deja masura “competentei” sale in functia pe care o ocupa: “La spital s-au ambitionat sa stearga totul cu buretele, ei fiind cei mai buni manageri. Iata ca nu sunt. Problema e ca daca erau la parcul de joaca de la nu stiu ce bloc sau daca era afacerea lor, era treaba lor. Dar nu e afacerea lor. Asta e o afacere pe banii nostri. Deci eu nu astept decat demisia doamnei Rasnoveanu si a doamnei Neacsu si cred eu ca si domnul Chiriac ar trebui sa se gandeasca serios sa isi gaseasca un alt loc de munca. Pentru ca s-a tot laudat cu experienta lui din ce? Din domeniul medical, da? Domnul Chiriac a vandut servicii medicale: analize. Stand atatia ani acolo si fiind cel mai bun – cum singur spunea -, ar trebui sa aiba o anumita expertiza, nu? N-o are. Deci sunt doua variante: ori cineva i-a aranjat contractele, ori a avut noroc. Alta varianta nu este. Pentru ca cineva care ar fi lucrat in acest domeniu de milioane de euro, cu zeci de spitale, n-avea cum sa nu-si dea seama ca are in fata 2 manageri slabi, pe care trebuie ori sa-i dirijeze cumva, ori sa puna pe altii mai buni. Ori sa faca un concurs pe bune, in sfarsit. In ultimii 20 de ani n-am vazut niciun concurs pe bune la Spitalul Judetean.

Iordache a mai spus ca din cauza lipsei de medicamente, in disperare de cauza, personalul medical de pe sectii pastreaza medicamentele de la pacientii care mor si le dau celorlalti, desi, teoretic, acest lucru este interzis: “Sunt medici care cumpara ei spirt si sunt sectii pe care nu vreau sa le numesc, la care se pastreaza medicamentele de la cei care mor, adica rudele celor care mor lasa medicamentele celor care sunt in viata acolo – pe la Oncologie, pe la… mai sunt sectii -, pentru ca spitalul nu le are. Si atunci ei numesc asta <<medicamente de la morti>> si le tin ascunse, pentru ca spitalul nu le da voie sa le foloseasca. Dar daca te duci acolo si ai nevoie, ce faci?”.

Declaratia integrala a consilierului Stefan Catalin Iordache pe acesta tema, aici: