IORDACHE – “AVETI DE GAND SA PUNETI LUCRURILE DE LA SPITALUL JUDETEAN IN REGULA SAU NU?”; CHIRIAC – “ASTA FACEM!”

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) i-a sugerat astazi presedintelui CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD) sa nu se bazeze pe cele 50.000 de euro pe care social-democratul le-a cerut ca despagubiri, intr-un proces intentat PND-istului.

Dincolo de disputa lor in instanta, Iordache a vrut sa stie daca seful CJ are de gand sa ia masuri pentru a imbunatati situatia de la Spitalul Judetean, institutie in legatura cu care apar periodic sesizari si reclamatii:

“Nu va dau aia 50.000 de euro pe care ii vreti. Stati, nu plecati in vacanta pe banii mei! Mi-ati cerut 50.000 de euro, recunoasteti sau nu recunoasteti?”

“Imi pare rau ca nu v-am cerut 500.000 de euro. Am gresit.”

“Mai puneti un zero. Vreau sa va intreb un singur lucru: aveti de gand  sa puneti lucrurile de la Spitalul Judetean in regula sau nu?”

“Asta facem, domnule consilier!”

“Dar cum, domnule presedinte, cum faceti?”

“Mi-ati pus o intrebare. V-am spus: da, asta facem.”

“Dar faceti ceva concret? Puteti sa ne prezentanti un raport saptamana viitoare?”

“Dvs?”

“Nu, Consiliului. Si mie; pot sa va cer un raport.”

“Ati avut o rugaminte la doamna manager. O sa va faca un raport.”

In plus, Iordache a mai cerut ca la viitoarea sedinta de plen sa li se prezinte alesilor un document care sa dovedeasca faptul ca Iulian Chiriac a solicitat ANI o verificare a posibilei situatii de incompatibilitate a consilierilor judeteni ce pana de curand au fost membri in CA sau AGA la diverse institutii sau societati din subordinea CJ.

Precizam ca toti consilierii respectivi si-au dat demisia din functiile respective luna trecuta, ca sa evite orice posibile probleme legale. Iordache a declarat insa ca acestia au detinut functiile respective timp de doi ani, inainte de a-si da demisiile, deci problemele legale exista deja, indiferent ca persoanele in cauza au renuntat acum la pozitiilor din CA sau AGA.