IORDACHE, CATRE CHIRIAC: ATI SESIZAT ANI IN CAZUL MEU; SESIZATI-L SI IN CAZUL CONSILIERILOR DOBROTA SI DRAGHINCESCU

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) este de parere ca daca presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), a fost atat de prompt in a sesiza Agentia Nationala de Integritate (ANI) in ceea ce-l priveste, ar fi de dorit ca social-democratul sa fie la fel de rapid si in cazul altor consilieri aflati in situatii de incompatibilitate. Mai exact, Iordache face referire la faptul ca seful judetului a cerut luna trecuta ANI sa-l verifice pe PND-ist, dupa ce a primit, chipurile, un telefon anonim in care i se aducea la cunostinta faptul ca ziarul condus de Iordache a incasat in mai 2016 – in timpul campaniei electorale – niste bani pentru un anunt publicitar, de la Biblioteca Judeteana. Mai exact, era vorba de 60 de lei, pe care Iordache spune ca oricum i-a returnat imediat, publicand anuntul gratuit.

Acum, PND-istul ii cere sefului CJ sa-si dovedeasca intransigenta sesizand ANI si in privinta consilierilor judeteni Marius Dobrota (PSD) si Simona Draghincescu (presedintele PND Braila), care, in opinia lui Iordache, sunt cazuri flagrante de incompatibilitate: “I-am zis: <<Daca tot esti asa de tare tu, cum ti-a sunat tie telefonul si ai pornit un intreg aparat specializat ca sa-l trimiti la ANI, iti dau un alt exemplu public>>.

Domnul Marius Dobrota a semnat la AGA de la handbal (in calitate de membru in AGA la HC Dunarea Braila – n.r.) ca sa ceara cotizatia pentru club de la Consiliul Judetean. A doua zi, tot el (in calitate de consilier judetean – n.r) era cu mana pe sus, ca sa aprobe bugetul Consiliului Judetean (prin care s-a alocat si acea suma catre HC Dunarea – n.r.). Adica o incompatibilitate mai mare si mai flagranta ca asta nu exista! Si vreau si eu acum sa se autosesizeze nu ANI, ci domnul presedinte, sa trimita la ANI povestea domnului Marius Dobrota, sa intrebe daca avea voie sa faca asa ceva.

Mai mult decat atat, as vrea sa trimita si povestea doamnei Simona Draghincescu. Tot la ANI. Doamna Draghincescu este presedinte de partid. Doamna Draghincescu, potrivit legii, nu poate detine simultan functii de conducere. Nu poate sa fie director de marketing la stat (la Administratia Zona Libera Braila – n.r.). Niciun presedinte de partid nu are voie. Eu cred ca PSD-ul stia si intentionat i-a facut-o. Eu asa cred. Increderea ei in PSD uite unde a dus-o!

Vreau doar sa spun un singur lucru: ca iata, sunt cazuri mult mai interesante decat celebrul anunt pe care l-a dat cineva la ziar”.