IORDACHE: “CE ACTIUNI IN INSTANTA ATI DEPUS IMPOTRIVA CELOR CARE AU GRESIT PROIECTAREA LA SPITALUL JUDETEAN?” CHIRIAC: “SUNT DEPUSE TOT FELUL DE LUCRURI”

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (foto) a comentat astazi ca daca Spitalul Judetean nu are o retea electrica adecvata, care sa faca fata necesitatilor unitatii amintite, exista un motiv – si acela tine de faptul ca aceasta a fost gresit proiectata. Ca urmare, investitiile de amploare incepute acolo in ultimii ani acolo, chiar daca ar fi fost terminate pana acum, nu ar fi folosit la mare lucru, fiindca asa cum preciza anul trecut managerul spitalului, Mihail Iugulescu, “avem blocul operator central, primele sase sali de operatii, cu dotari complete, cu tot, sunt functionale, pot de maine sa operez in aceste sali. Ne lipseste parte din infrastructura, insemnand ca nu avem alimentarea cu energie electrica conforma – nu ca n-am avea-o, dar nu e conforma, adica la o suprasarcina nu suntem siguri ca ce avem in momentul acesta in spital duce incarcatura maxima si nu pot sa dau drumul, ca acolo sunt dotari de sute de mii de euro, iar daca se arde ceva, sunt eu vinovat”.

Abia in a doua jumatate a anului trecut s-au alocat banii necesari rezolvarii problemei retelei de energie electrica, chestiune care este in curs, acesta fiind unul dintre motivele pentru care, potrivit presedintelui CJ Braila, Iulian Chiriac, deocamdata nu se poate vorbi despre inceperea lucrarilor de reabilitare a spitalului, fiindca sunt chestiuni mai urgente de rezolvat.

 “Nu trebuie sa rezolvam si problemele din urma?” l-a intrebat retoric presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, pe consilierul Iordache.

 “Ce actiune in termen ati depus impotriva celor care au gresit?” i-a dat replica acesta.

“Sunt depuse tot felul de lucruri si va spun ca toate organele abilitate ale statului cunosc situatia de la Spitalul Judetean”, a raspuns evaziv Chiriac.