IORDACHE: CER DIN NOU DEMISIA CONDUCERII SPITALULUI JUDETEAN. PRIN SCHIMBAREA VECHII CONDUCERI S-A SARIT DIN LAC IN PUT

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) este extrem de nemultumit de modul in care este condus Spitalul Judetean Braila si considera ca pe masura ce trece timpul, lucrurile merg din rau in mai rau, in loc sa se imbunatateasca. Iordache declara ca in opinia sa, managerul Delia Rasnoveanu nu este capabila sa conduca spitalul amintit si a dat deja numeroase dovezi in acest sens: “Este inadmisibil ce se intampla! Inca o data cer demisia doamnei director Rasnoveanu, pentru ca ea chiar nu-si face treaba. Chiar nu poate!

Achizitiile de produse medicale au fost intotdeauna o problema de cand doamna Rasnoveanu e la conducerea Spitalului Judetean. Dupa cum stiti, s-a tot semnalat ca nu exista substante de contrast pentru investigatiile RMN sau CT, ca nu exista medicamente banale; intr-o perioada nu exista nici macar acea solutie salina care se pune in orice perfuzie. Nu se poate asa ceva; totusi, este cel mai mare spital din Braila, este Spitalul Judetean de Urgenta! Nu mai vorbesc despre curatenie, varuit si asa mai departe, despre lift, despre faptul ca se plimba pacientii operati cu liftul.

Eu cred ca demisia doamnei manager, impreuna cu intreaga conducere a Spitalului Judetean si apoi organizarea unui concurs PE BUNE ar rezolva situatia.

Nu se poate sa nu existe si manageri de spital buni. Exista spitale in Romania unde nu se intampla astfel de situatii. Nu am nimic cu cei din conducerea spitalului, dar nu se poate asa ceva, trebuie sa avem un manager, un om care sa stie cum se fac lucrurile acestea, un om care sa stie despre achizitii.

Macar fosta conducere a spitalului cumpara medicamente, materiale sanitare, ca n-am auzit in perioada aia sa nu fi avut ceva din toate astea. Toata lumea voia sa-i schimbe si cred ca aveau si motive, dar scuzati-ma, pe cine au adus in loc… au sarit din lac in put. Adica in loc sa fie mai bine, e mai rau. Eu nu plang nici dupa Mihai Iugulescu (fost manager al Spitalului Judetean – n.r.), nici dupa Olguta Crivat (fost director de Ingrijiri – n.r),  dar frate, adu pe cineva mai bun! Nu se intampla lucrul asta, din pacate”.