IORDACHE: CHELTUITI 100.000 DE EURO CA SA RACORDATI LA UTILITATI O SALA DE SEDINTE IN CARE NU INTRA NICI DRACU?! IN CE FEL DE BATAIE DE JOC CONSIDERATI RELATIA DVS CU BRAILENII?

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) se arata siderat de faptul ca s-au platit din banii publici circa 100.000 euro ca sa se racordeze la utilitati controversata sala de sedinta (sau amfiteatru, cum a fost conceput initial spatiul respectiv) a Spitalului Judetean Braila. Iordache a declarat in cadrul celei mai recente sedinte CJ Braila ca asta este o bataie de joc la adresa brailenilor, avand in vedere ca in sala respectiva nu se intampla practic niciun gen de activitate care sa aduca vreun plus in viata cetatenilor.

PND-istul a fost cu atat mai indignat, cu cat in documentatia prezentata consilierilor se preciza ca lucrarile la sala de sedinte – care au fost platite cu suma amintita – erau necesare “in vederea desfasurarii activitatilor medicale de specialitate”: “Mai jos (in proiectul de hotarare – n.r.)  spuneti asa: <<Lucrarile au fost necesare in vederea desfasurarii activitatilor medicale de specialitate in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Braila>>. Sunt doua variante: ori eu sunt tampit si acolo se  fac operatii si nu stiu…

“E posibil”, a replicat presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD).

“… ori dvs. Acum vedem care dintre noi. Pentru ca sa dati 4 miliarde lei vechi ca sa faceti o sala numai ca sa platiti unei firme ca sa-si ia banii, in timp ce va laudati si faceati misto de mine ca am varuit o sectie si dvs n-ati varuit niciun metru patrat de nimic, din ce a construit prietenul dvs Stancu… Explicati-mi si mie cum Dumnezeu va permiteti sa scrieti asa ceva? In ce fel de bataie de joc considerati dvs relatia dvs cu brailenii? Cheltuiti 100.000 de euro sa puneti utilitati la o sala de sedinte in care nu intra nici dracu, in care nu se desfasoara niciun act medical, in care nu se desfasoara niciun simpozion, niciun congres, niciun targ de blanuri, nimic!

Aveti doua variante: ori va faceti treaba cum trebuie, ori luati hartiile astea si folositi-le in alt mod. De exemplu, la toaleta din CJ, unde nu exista hartie igienica. Puneti-le acolo! Va rog frumos, nu va mai bateti joc nici de timpul nostru, ca spre deosebire de dvs, noi traim din bani privati, nu venim ca dvs aici sa o frecam la rece – menta.

Nu aveti ce sa-mi raspundeti! Faceti tampeniile astea si vreti sa-mi raspundeti? Raspundeti-mi spunand doar atat: <<Imi dau demisia. Sunt prost>> “

“Sub nicio forma!“, a interevenit Chiriac.

“A, sub nicio forma nu va dati demisia… Asta nu inseamna ca nu sunteti prost!”

“N-o sa fac eu deliciul dvs, prin demisia mea… Aceasta investitie de care spuneti dvs, de 100.000 de euro, a fost facuta in urma unei expertize. Ca sa o punem in valoare, sa aducem un beneficiu cu acea cladire, trebuia sa tragem utilitati, pentru ca fostul dvs prieten de baschet si actualul prieten de baschet … de tenis… (aluzie la fostul presedinte CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu – n.r.) s-a gandit sa construiasca, nu sa traga si utilitatile.”

“De Stancu zici? Prietenul care te-a pus pe tine secretar de stat, ma!”