IORDACHE: CINE E OMUL LUI BUNEA STANCU, EU SAU CHIRIAC? EU CER CA BUNEA STANCU SA DEA BANII, CHIRIAC NU VREA SA FACA ASTA

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) il acuza pe presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD) si pe toti membrii PSD din conducerea HC Dunarea ca il protejeaza pe fostul lor sef politic, Gheorghe Bunea Stancu, caruia refuza sa-i ceara sa plateasca pentru o decizie abuziva, care a costat clubul de handbal circa 3 miliarde lei vechi. Mai exact, este vorba despre faptul ca in urma cu cativa ani, pe vremea cand Bunea Stancu era presedintele  PSD Braila, presedintele CJ Braila si presedintele HC Dunarea, acesta a decis sa-l dea afara de la club pe antrenorul Eugen Bastiurea. Antrenorul a dat in judecata HC Dunarea si a castigat procesul, instanta stabilind ca a fost vorba despre o concediere ilegala si obligand clubul la plata unor despagubiri in valoare de circa 3 miliarde lei. Potrivit lui Iordache, suma respectiva a fost platita integral, fondurile provenind din bani publici.

Consilierul PND – care pana de curand a fost si vicepresedinte al clubului de handbal – a prezentat in cadrul unei conferinte de presa o copie dupa documentul prin care a solicitat oficial presedintelui HC Dunarea sa faca demersurile legale pentru recuperarea banilor de la Gheorghe Bunea Stancu si de la toti cei care se mai fac vinovati de acest prejudiciu: “Am in fata o hartie – este o cerere adresata presedintelui George Marius Caranica (presedintele HC Dunarea, PSD – n.r), in care eu ii spun asa: <<Subsemnatul… vicepresedinte al HC Dunarea, va solicit respectuos sa demarati de urgenta procedurile necesare recuperarii sumelor de bani pierdute in urma deciziilor judecatoresti definitive, privind plata salariilor si daunelor aferente luate ca urmare a deciziei abuzive a fostului presedinte Gheorghe Bunea Stancu, privind concedierea unor angajati ai HC Dunarea Braila>>. Este din data de 22.12. 2017, este inregistrata sub numarul 918 la HC Dunarea. Nu mi s-a raspuns nici acum.

L-am sunat acum doua zile pe domnul Chiriac – cel care afirma tot timpul ca membrii Consiliului au acces la domnia sa oricand – si i-am spus: <<Domnule presedinte, cand rezolvam cu cererea mea de la HC Dunarea?>>, cerere care nu e una oarecare, pentru ca prejudiciul in acest caz este de cateva miliarde de lei vechi, nu e doi lei. Si mi-a spus ca daca am o intrebare pentru domnia sa, sa i-o transmit in scris. Mai stiu pe cineva (Gheorghe Bunea Stancu – n.r) care facea la fel. Un domn despre care domnul presedinte Chiriac spune ca nu il copiaza si ca nu ar avea nicio afinitate”.

Catalin Iordache sustine ca refuzul lui Chiriac si al celorlalti PSD-isti din conducerea HC Dunarea de a face demersurile legale pentru recuperarea sumei respective este o dovada clara  a faptului ca acestia il protejeaza si acum pe Gheorghe Bunea Stancu: “Eu le-am cerut sa recupereze banii de la Gheorghe Bunea Stancu si cei vinovati. Acum nu stiu… Poate ca Bunea Stancu doar i-a zis cuiva, poate ca a fost o decizie a Consiliului de Administratie in care s-a votat intr-un fel, sa vedem cine a fost de acord sa fie dat afara in felul acela, ilegal. Adica cei care au procedat ilegal sa plateasca suma respectiva”.

Consilierul PND mai declara ca nu i s-a raspuns niciodata in mod oficial, dar in particular mi s-a spus ceva de genul „Las-o balta!”: „Adica domnul Chiriac, care pe de o parte, ma acuza pe mine ca am stat la masa cu domnul Bunea Stancu – un lucru absolut cunoscut si pe care eu mi-l asum… Da, am stat – pe de alta parte, domnia sa, care in mod normal ar trebui acum, avand si o cerere in acest sens, sa recupereze banii de la <<dusmanul>> lor, sau <<dusmanul PSD>>, nu face chestia asta. Si eu nu inteleg decat ca il protejeaza pe domnul Bunea Stancu, pe bani publici. Deci prin urmare cine e omul lui Bunea Stancu, eu sau domnul Chiriac? Eu, care am cerut sa dea Bunea Stancu banii sau domnul Chiriac care nu vrea sa se atinga de domnul Bunea Stancu sa dea banii? E o intrebare la care Chiriac ar trebui sa raspunda”.