IORDACHE: CONDUCEREA PSD BRAILA MI-A PROPUS UN ARMISTITIU. “ARMISTITIUL” ERA CA EU SA NU MAI ZIC NIMIC DE EI. LE-AM SPUS CA EU NU IAU PRIZONIERI

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) declara ca liderii PSD locali i-au cerut zilele trecute sa faca un armistitiu cu ei timp de o luna si sa nu mai lanseze niciun fel de acuzatii la adresa primarului Brailei, Marian Dragomir, a presedintelui CJ, Iulian Chiriac sau a oricarui PSD-ist. Cu alte cuvinte, “ciocul mic” pe o perioda de o luna.
Iordache a povestit ziaristilor, in cadrul unei conferinte de presa, ca l-a sunat pe deputatul Mihai Tudose (PSD) si i-a cerut sa se intalneasca, pentru a sta de vorba, insa cand a ajuns la fata locului, s-a trezit la o intalnire cu conducerea PSD locala, nu doar cu Tudose. Discutia a avut loc la Movila Miresii, unde Tudose si alti lideri social-democrati se aflau intr-o deplasare cu scop politic.
Acolo, spune consilierul PND, presedintele Chiriac i-ar fi propus: “<<Domnule, sa facem un armistitiu>> <<Dar ce intelegi prin armistitiu?>> <<Spui numai prostii de mine, minciuni si asa mai departe >> <<Uite, iti promit ca ma voi abtine de la orice prostie, minciuna despre tine, desi – zic – nu stiu minciuni. Prostii am mai spus, te-am facut prost, idiot, dar nu sunt prostii>>.
I-am spus lui Tudose: <<Pot sa spun despre asta – asta fiind baiatul de suflet, Chiriac – cat vreau eu>> <<Da, dar stii, in politica atacul trebuie sa aiba niste limite>> <<Sunt absolut de acord, dar sune-mi limitele pe care le-am incalcat eu. Nu tin minte sa fi spus minciuni despre voi, cum spuneti voi despre mine>>”.
Iordache a explicat ca le-a reprosat celor din PSD “povestea cusuta cu ata alba” legata de asa-zisul telefon anonim pe care l-ar fi primit Chiriac, in care i-ar fi fost semnalata o situatie care l-ar fi pus pe consilierul PND in situatie de incompatibilitate si ca atare, presedintele CJ a sesizat ANI.
“Si i-am zis <<Mai, armistitiul consta in ce? Adica ce ar trebui sa nu fac eu am inteles, dar ce ar trebui sa nu faceti voi n-am inteles. Armistitiul asta presupune ca sunt doua parti care se bat si care la un moment dat nu se mai bat. Dar pana una-alta, eu nu inteleg ce nu mai faceti voi. Mie mi-ai zis sa nu mai vorbesc urat, sa nu-l mai fac pe-asta prost – desi el este – si asa mai departe. Si voi ce faceti?>> <<Pai nimic!>> <<Pai asta nu-i armistitiu, imi pare rau!>>.

Si s-a terminat discutia nu foarte OK, in sensul ca i-am zis <<Mai, stiti ceva? Hai sa facem altfel: uite, sa presupunem ca eu nu iau prizonieri. Da, pornim de la acest aspect. Va doresc numai bine, ne vedem in instanta domnule Chiriac, sa stiti ca m-am apucat de strans banii, cate-un euro azi, cate-un euro peste 2-3 zile, pana la 50.000 de euro mai am timp si-o sa va dau toti banii, ca sa va luati si dvs o masima, nu una la mana a doua cu care ne prostiti pe noi”.