IORDACHE: DACA AUTORITATILE DIN CHISCANI AU REFUZAT BANII CJ PENTRU STATIUNEA LACU SARAT, DE CE VOR BANII CJ PENTRU DISPENSAR?

Consilierul PND Stefan Catalin Iordache a fost nemultumit la cea mai recenta sedinta CJ Braila, cu privire la faptul ca se discuta despre alocarea unor bani de la bugetul judetean pentru reabilitarea dispensarului din comuna Chiscani, in conditiile in care primarul localitatii amintite si CL Chiscani s-au pronuntat impotriva asocierii cu Municipalitatea si CJ, pentru dezvoltarea statiunii Lacu Sarat. Proiectul supus dezbaterii se referea la reabilitarea dispensarului din Chiscani, ce costa 1.021.286 lei, suma din care contributia CJ ar insemna 300.000 lei.

Iordache a fost de parere ca atat timp cat conducerea comunei sustine ca are destui bani ca sa investeasca in dezvoltarea unei statiuni, este de presupus ca au bani si pentru un simplu dispensar: “Ei au refuzat asocierea cu CJ si Primaria Braila pentru statiunea Lacu Sarat, spunand ca au destui bani ca sa faca acolo de toate. Pai daca au bani, de ce mai vor bani de la noi ca sa reprare dispensarul? De ce iau bani de la noi ca sa faca un amarat de dispensar, in conditiile in care ei s-au laudat ca asfalteaza, fac hoteluri, ce fac ei acolo, in statiunea Lacu Sarat?”.

Prsedintele CJ, Iulian Chiriac (PSD), a raspuns ca primariile nu au o relatie de subordonare fata de Consiliul Judetean, ci una de colaborare. El a mai precizat ca s-a stabilit ca CJ sa aloce fonduri pentru proiectele de interes comunitar ale fiecarei localitati, deci inclusiv pentru Chiscani: “Conform Regulamentului aprobat, fiecare unitate administrativ teritoriala beneficiaza de o suma anul acesta pentru proiectele pe care respectiva unitate administrative teritoriala si le propune pentru a intra cu CJ in acest parteneriat. Este la latitudinea consilierilor si a primarului respectiv ce vor face cu acesti bani. Regulile sunt valabilr pentru toata lumea.

Din punct de vedere moral poate ca aveti dreptate si domnul primar ar trebui sa se gandeasca ce face si cu statiunea Lacu Sarat. Dar e dreptul lor de a cere bani, conform Regulamentului pe care l-am aprobat si l-am votat impreuna aici”.

Prin votul majoritatii alesilor, a fost aprobata asocierea CJ cu comuna Chiscani, pentru realizarea proiectului vizand reabilitarea dispensarului.