IORDACHE: DE CE INVESTIM BANI PUBLICI IN CENTRU CIVIC SI PARC, IN COMUNE IN CARE SE MERGE PRIN MOCIRLA? NU E MAI BINE SA PUI INTAI PIATRA PE ULITE?

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) este de parere ca presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD) are o viziune mai mult decat discutabila privind folosirea banului public si prioritatile pe partea de investitii. Iordache si-a argumentat opinia spunand ca pe ordinea de zi a sedintei CJ din data de 30 martie figureaza, printre altele, proiecte de hotarare vizand asocierea CJ cu primarii din diverse comune si cofinantarea de la bugetul judetean a unor obiective precum amenajarea unui cimitir, modernizarea unui centru civic si realizarea unui parc.

Mai exact, este vorba despre proiecte vizand: *amenajarea cimitirului din satul Ibrianu, comuna Gradistea, proiect in valoare totala de 67.120 lei, din care contributia CJ reprezinta 30.463.40 lei; * modernizarea centrului civic din satul Sihleanu, comuna Scortaru Nou (rest de executat), proiect la care contributia Consiliului Local Scortaru Nou este de 68.156,71 lei, iar contributia CJ Braila este de 82.479,03 lei; * realizarea unui parc in Ulmu, proiect la care contributia Consiliului Local Ulmu este de 160.088,192 lei, iar contributia CJ Braila este de 240.132,28  lei.

Consilierul PND spune ca nu vede ce treaba are CJ cu amenajarea de cimitire si in plus, nu considera ca este oportuna investirea banilor intr-un centru civic sau in parcuri, in satele in care oamenii inoata in mocirla, fiindca nu au nici macar drumuri pietruite.

In opinia lui Iordache, trebuie inceput cu pietruirea strazilor si abia apoi facute alte lucruri: “Ati vazut proiectul cu modernizarea cimitirului din Ibrianu? Ce inseamna modernizarea unui cimitir? Si de cand pana cand CJ se implica in modernizarea cimitirelor? Adica ce ii facem, ii punem aerisire, ii punem pe-aia sa voteze mai usor cu Dragnea, ce-i facem, ca nu inteleg?

Mai mult decat atat, veti vedea sate care sunt numai mocirla, e numai noroi pe ulite si primesc bani in asociere cu CJ, ca sa faca modernizare centru civic! Deci va dati seama, niste sate cu drumuri desfundate care beneficiaza de bani publici pentru dezvoltarea centrului civic, a unui parc. Te apuca nebunia! Nu e mai bine ca mai intai sa pui piatra pe ulite, sa poata sa mearga oamenii?

Nu ma pricep, nu-s presedintele CJ, dar e o intrebare la mintea cocosului: mai frate, de ce modernizezi centrul civic si faci parc, daca pana acolo ajungi mergand prin mocirla? Numai pentru ca anumite rude sau cunoscuti de-ai tai te roaga sa faci asta?”.