IORDACHE: “DE CE SE TIPARESC BILETE, DACA INTRAREA E LIBERA LA MUZEU? CAT COSTA TIPARIREA ACESTOR BILETE?”; CANDEA: “CE CONTEAZA CAT COSTA?”

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), a decis ca membrii Comisiei de cultura si sanatate sa verifice in perioada urmatoare problemele semnalate de alesi in cadrul sedintei de azi a Consiliului Judetean, legate de activitatea deasfasurata la Muzeul “Carol I”. Comisia va verifica inclusiv modul in care membrii Consiliului de Administratie al Muzeului au votat pentru excluderea consilierului Ovidiu Nechit (PNL) din CA, desi nu aveau acest drept legal.

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) a fost unul dintre cei care a acuzat vehement modul in care managerul Muzeului, Ionel Candea, intelege ca cheltuiasca banii publici. Printre lucrurile semnalate de Iordache se numara si faptul ca la Muzeul “Carol I”, atunci cand intrarea este gratuita, se dau bilete vizitatorilor. Iordache a vrut sa stie care este ratiunea pentru care se cheltuiesc bani pentru tiparirea unor bilete, daca intrarea este gratuita: “Ce de dracu’ tipareste, domnule, bilete de intrare, daca e gratuita?! Ca iti da un bilet pe care il rupe! Dar e gratuita intrarea! Domnule presedinte, eu vorbesc serios si toata lumea rade! De ce pentru un lucru care e liber se da bilet de intrare?

Domnule presedinte, dati-l naibii afara pe… omul ala (referire la Ionel Candea – n.r.), ca sa nu zic altfel! Sa va explice dvs, ca nu vrea sa discute cu mine, ca nu sunt la nivelul intelectual al domniei sale… eu si cu <<prostul>> asta din spate… (referire la consilierul Ovidiu Nechita, PNL – n.r.) Sa va explice dvs, ca pe dvs va face prost numai in privat, sa va explice dvs de ce tipareste bilete, daca intrarea e libera? De ce?”.

 “Dar cat costa tiparirea biletelor?”, s-au auzit voci ale consilierilor din sala.

“Intrarea la Muzeu nu este gratuita. Exista situatii in care sunt intrari gratuite, pentru grupuri de oameni in varsta, de straini si asa mai departe, cand se primesc bilete pe care scrie <<gratuit>>, ca sa putem avea statistic cati vizitatori avem”, a explicat managerul Muzeului, Ionel Candea.

“Si cat costa tiparirea biletelor gratuite?”

“Ce importanta are cat costa tiparirea?”, a raspuns Candea.

“Are, ca sunt banii nostri, cum ce importanta are?! Lasa golaniile aici! << Ce importanta are?>>… dar ce, te crezi la Muzeu aici?

Eu propun un lucru: sa vina domnul Candea la comisia aceea, nu ne ducem noi la Muzeu, ca ne infectam acolo, noi, astia <<prostii>>!”.