IORDACHE, DESPRE CHIRIAC: CUM ADICA NU STIE CINE A DAT COMANDA POLITICA?! SA TE INTREBI CINE A DAT COMANDA, CAND TU AI FACUT SESIZAREA… CINE A DAT COMANDA? CREIERASUL TAU ALA MIC, ALTCINEVA?

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) ii sugereaza presedintelui CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), sa nu mai dea vina pe Sfantul Duh, cand este vorba despre ceea ce face el insusi, „cu creierasul lui ala mic”.

Iordache raspunde astfel comentariilor facute recent de Chiriac, care spune ca nu stie despre ce “comanda politica” vorbeste consilierul judetean, cu referire la sesizarea ANI, pentru o presupusa incompatibilitate a PND-istului. Mai exact, ANI a fost sesizat pentru a verifica o posibila incompatibilitate a lui Iordache, in sensul in care acesta ar fi votat in CJ pentru doua proiecte de hotarare legate de HC Dunarea, desi era si membru sustinator, precum si vicepresedinte al clubului.

Zilele trecute ANI a constatat starea de incompatibilitate si conflict de interese, de natura administrativa: ”In calitate de consilier judetean, a participat la deliberarea si adoptarea Hotararii Consiliului Judetean Braila din data de 10 martie 2017, privind aprobarea contributiei Consiliului Judetean la dezvoltarea activitatii sportive pe anul 2017 a Handbal Club <<Dunarea>> Braila, si a Hotararii din data de 27 octombrie 2017 privind aprobarea transmiterii in folosinta gratuita, catre Handbal Club <<Dunarea>> Braila, a unui spatiu pe o perioada de 5 ani, desi avea un interes personal in problema supusa dezbaterilor (ca membru sustinator, respectiv vicepresedinte al clubului sportiv).

Iordache a acuzat faptul ca sesizarea la ANI ar fi fost facuta la o comanda politica, iar Chiriac  comentat: “Comanda politica data de cine? De Sfantul Duh…”.

Consilierului PND i se pare ca este de-a dreptul absurd teatrul pe care il joaca seful judetului, in contextul in care, spune el, sesizarea la ANI a fost facuta chiar de Consiliul Judetean, adica de institutia condusa de Chiriac: “Mi se pare absurd ca cineva care a facut chiar el plangerea impotriva mea sa se intrebe cine a dat comanda. Plangere la ANI a fost facuta chiar de catre CJ Braila. Cum adica nu stie cine a dat comanda politica?! Sa te intrebi cine a dat comanda, cand tu ai facut sesizarea… Cine a dat comanda? Creierasul tau ala mic, altcineva, cine? Cine ti-a dat comanda?

Intre timp, s-a dovedit ca intr-o prima faza, nu am votat, dar am participat la dezbaterile la acele proiecte de hotarare dupa ce se votase, ceea ce nu este interzis, fiindca nu mai aveam cum sa influentez rezultatul votului – se votase deja!

Eu astept sa vad ce raspunsuri va da CJ la intrebarile avocatilor pe care i-am angajat sa ma apere in aceasta cauza, fiindca am decis sa contest in instanta decizia ANI.

Este unic in analele ANI cand chiar un Consiliu Judetean face sesizare impotriva unui consilier judetean.

Si mai este o chestiune pe care domnul Chiriac nu a inteles-o: depunand acea sesizare, a pus CJ Braila intr-o situatie absolut periculoasa, pentru ca potivit legii, daca un consilier judetean voteaza fara a avea dreptul – asa cum se presupune ca ar fi fost cazul meu – , acea hotarare CJ este nula; prin urmare, banii pentru clubul de handbal nu ar mai fi trebuit sa fie platiti. Iar CJ, in acelasi timp in care a facut sesizare in legatura cu pretinsa mea incompatibilitate sau scurt timp dupa aceea, ar fi trebuit sa sesizeze Prefectura si sa anuleze acea hotarare CJ si eventual sa aprobe o alta hotarare. Ceea ce nu s-a intamplat.

Nu este legal sa pui in aplicare o hotarare CJ despre care tu, ca institutie, sustii ca este nelegala, fiindca a fost votata de un consilier aflat in incompatibilitate. Acea hotarare trebuia anulata, nu aveau dreptul sa aloce banii pentru clubul de hanbal, daca hotararea era ilegala.

Ei au vrut sa-mi dea mie <<la gioale>> cu aceasta sesizare la ANI, dar si-au dat singuri peste fata.

Dar exista un proces verbal in care se precizeaza ca eu nu am participat la vot, nu am votat. Am facut comentarii dupa ce s-a dat votul, cand deja totul era aprobat, nu mai puteam schimba eu nimic, nu mai influentam pe nimeni”.

Precizam ca Iordache sustine ca nu a stiut de sesizarea facuta la ANI, ca nu a fost informat ca este verificat din acest punct de vedere, nu a fost intrebat nimic si ca abia dupa ce a aflat ca a fost declarat incompatibil, a cerut la ANI documentele respective si a descoperit si cine a facut sesizarea.