IORDACHE, DESPRE DRAGOMIR: CRED CA AR FI BINE SA-SI IA O PAUZA, SA TRAGA AER IN PIEPT SI SA SE INTREBE “OARE CE DRACU FAC?”

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) este de acord cu presedintele PNTCD Braila, Gheorghe Chiru, in ceea ce priveste faptul ca influenta pe care PSD Braila o mai avea la centru s-a irosit dupa recentul Congres PSD, din cauza modului gresit in care conducerea organizatiei social-democrate locale s-a pozitionat in privinta candidatilor la alegerile interne.

Iordache spune ca nu este de acord cu multe dintre opiniile lui Chiru, dar nu poate sa nu admita ca este corecta analiza facuta de acesta in privinta pozitiei PSD Braila si a faptului ca organizatia locala social-democrata este acum un gen de paria in fata conducerii centrale a partidului: “Chiru a avut dreptate, a spus  <<Bai, dar nu se poate asa ceva, chiar suntem ultimii papagali din judetul asta, suntem prostii prostilor! Aia fac misto de noi, s-au dus acolo (la Congres – n.r.) facand misto si de ei, deci ca sa vedeti ce… cum sa spun eu… ce cultura politica au, adica au facut impotriva vantului chiar daca vantul nu era un vanticel, asa, un zefir. Era un uragan! Nu-i nimic, cu conducatorul nostru mergem! S-au dus acolo… S-a intors pe ei ce s-a dus…

Pai ce sanse mai avem noi sa primim ceva de la cineva? Vrem spital regional? Va dau eu cuvantul meu de onoare ca nu se face niciun spital regional la Braila, pentru ca alocarea zonelor pentru spitalele regionale este o decizie inca la nivelul Guvernului. Deci Guvernul actual, Guvernul Dancila va stabili unde sunt locatiile. Braila nu-i pe lista. Nu e”.

PND-istul considera ca este vorba de “o incompetenta la nivel macro” si ca “PSD nu mai are cadre”, spre deosebire de anii ’90, cand in partidul amintit erau si oameni de calitate: “Acum avem niste imberbi care se trezesc pe-aici, se joaca de-a administratia locala si culmea e ca daca s-ar juca asa, ca la monopoly, pe vreun computer sau ei intre ei, acasa, la gura sobei, ar fi simplu, dar ei se joaca cu noi. Si se joaca, chiar se joaca! Asta referitor la declaratia domnului Dragomir pe care il vad din ce in ce mai excitat, ca sa zic asa, in aceasta directie. Nu stiu ce-l propulseaza, habar n-am, dar cred ca ar fi bine sa-si ia o pauza, sa stea linistit intr-un loc, sa traga aer in piept si sa-si spuna <<Oare ce dracu fac?>>. Nu ca daca castiga sau nu, ca asta e simplu, sa castigi alegerile e simplu; sa faci ceva dupa aia e cel mai greu”.