IORDACHE, DESPRE MANAGERUL SPITALULUI JUDETEAN – CINEVA M-A SUNAT: “ERA BEATA!”. SI PE CAMERELE DE SUPRAVEGHERE SE VEDE CUM SE CLATINA

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) a declarat astazi ca are informatii si declaratii de la unii angajati ai Spitalului Judetean care sustin ca in urma cu circa 10 zile, managerului institutiei amintite, Delia Rasnoveanu, i s-ar fi facut rau in timp ce era la serviciu si a fost nevoie sa primeasca ingrijiri medicale, fiindca era in stare de ebrietate. Iordache sustine ca dupa ce a primit acele informatii, a reusit sa obtina si inregistrarile facute de camerele video din spital in ziua respectiva, iar pe imagini de vede cum Rasnoveanu se clatina pe hol, i se face rau si apoi este carata de mai multi gardieni, care au dus-o la ATI.

Iordache a povestit, pe un ton ironic: “Intr-una din zilele trecute, doamna era intr-o stare… deplorabila din punct de vedere al sanatatii. Nu stiu ce-a determinat acea stare. Ii era rau pe hol, a fost dusa mai mult pe sus – pentru ca am inteles ca nu putea sa mearga, pentru ca ii era foarte rau – la ATI, i s-au facut niste spalaturi; probabil ca mancarea n-a fost foarte buna si sunt tare curios daca spitalul poate pune la dispozitie inregistrarile video de pe camerele de supraveghere. Se clatina, era nervoasa, ii era rau. Acum nu stiu de ce ii era rau.

Ma intrebati daca a baut? Daca a baut nu stiu”.

Iordache a spus ca stie, totusi, ca managerului Spitalului Judetean ii place sa consume bauturi alcoolice si ca in opinia sa, acesta nu este “un lucru rau”. El a mai comentat ca din cate a aflat, s-a mai intamplat ca Deliei Rasnoveanu sa „i se faca rau” in timpul serviciului, la spital.

Consilierul judetean a precizat ca nu are nimic impotriva celor care consuma alcool si ca el insusi face acest lucru, “dar cand o sa ma vada pe mine, director de spital, beat, atunci sa zica cineva… Cei de la ATI, in mod normal, ar fi trebuit sa deschida o fisa. Nu cred ca au facut-o.

Eu am inregistrari cu oameni care povestesc in timpul garzii ca doamnei ii rau cand e dusa la ATI si asa mai departe. Inregistrarea spune asa: <<Era beata>>. Cineva m-a sunat si mi-a  zis <<Domnule, era beata>>. OK. Hai sa ne uitam la camerele de supraveghere: se clatina, au dus-o la ATI. OK. Sa ne spuna ce are. Poate femeia e bolnava… Mai ales cand te oftici ca ai salariul mai mic decat ceilalti si declari in ziare <<Domnule, eu am numai 60 de milioane si ai dracului ceilalti au mai mult!>>, normal ca te apuca vreo criza, ceva…”.

Intrebat daca in imprejurarile in care a fost personal in spital, a vazut vreodata ca managerului Rasnoveanu “ii e rau”, Iordache a spus: “Da. Dar am inteles-o, pentru ca din cand in cand si eu beau. Care-i problema? Ce, e vreun secret? Dar nu sunt managerul unui spital”.

In final, Iordache a declarat ca in opinia sa, ar trebui sa existe niste fiole pentru verificarea alcoolemiei angajatilor Spitalului Judetean si chiar si niste teste “pentru droguri medicale. Sunt anumite medicamente care-ti pot induce anumite stari”.

Contactata telefonic, dr. Rasnoveanu ne-a declarat ca declaratia lui Stefan Catalin Iordache este o minciuna si o calomnie si ca nu doreste sa faca alte comentarii.