IORDACHE: DNA A CERUT PARCHETULUI DE PE LANGA TRIBUNALUL BRAILA SA-L CERCETEZE PE PRESEDINTELE CJ BRAILA CU PRIVIRE LA COMITEREA INFRACTIUNII DE DETURNARE DE FONDURI

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) a primit ieri un raspuns oficial la o sesizare facuta de el la DNA, in legatura cu finantarea din bugetul CJ Braila a clubului sportiv  HC Dunarea. Iordache sustine ca documentul primit de la DNA arata foarte clar ca aspectele pe care le-a reclamat  el ca fiind in neregula nu erau inventate de el, ci chiar sunt probleme in ceea ce priveste legalitatea finantarii clubului amintit.

In ceea ce priveste sesizarea facuta de Iordache la DNA, totul a pornit de la un proiect de hotarare CJ Braila care viza finantarea HC Dunarea cu 2.000.000 lei din bugetul judetului, in anul 2018, pentru sustinerea activitatilor sportive desfasurate la clubul amintit.

Iordache a semnalat in cadrul sedintei CJ respective – care a avut loc in 28.02.2018 – ca documentatia pe care se baza proiectul de hotarare respectiv are la baza un proces verbal de la sedinta AGA al HC Dunarea din data de 21.01.2018, o sedinta in care nu s-au respectat prevederile legale. El a spus consilierilor ca o astfel de hotarare CJ nu este legala si le-a cerut sa nu o voteze. Mai mult, consilierul PND a anuntat in plenul CJ ca va sesiza organele abilitate, daca se aproba acel proiect de hotarare.

In ciuda avertizarilor lui Iordache, presedintele CJ, Iulian Chiriac (PSD) a apreciat ca totul este legal si atat el, cat si majoritatea consilierilor au votat “pentru” la acea hotarare.  Ca atare, consilierul judetean PND a sesizat DNA, iar ieri, acesta a primit si un raspuns oficial la sesizarea sa. In document, Iordache este anuntat ca presedintele CJ nu a comis un abuz in serviciu, insa DNA a cerut Parchetului de pe langa Tribunalul Braila sa-l cerceteze in legatura cu o posibila deturnare de fonduri.

“In luna februarie, in ciuda faptului ca i-am atras atentia domnul presedinte Iulian Chiriac ca procedeaza in mod ilegal privind acordarea unor fonduri la HC Dunarea, proiectul de hotarare respectiv a fost aprobat in sedinta CJ – evident, fara votul meu. Fiindca am considerat ca este ilegala acea hotarare, m-am adresat DNA, pentru lamurirea acestei probleme.

In raspunsul pe care l-am primit de la DNA se arata ca domnul Iulian Chiriac, in opinia procurorilor DNA, nu a comis abuz in serviciu, adica actiunea lui nu i-a adus in mod direct un beneficiu; dar DNA a disjuns cauza si s-a trimis la Parchetul de pe langa Tribunalul Braila un document pe care il am si eu, in care  cere sa-l cerceteze pe domnul Iulian Chiriac cu privire la comiterea infractiunii de deturnare de fonduri.

Daca pana acum unii au crezut ca este o poveste  inventata de mine sau am eu ceva cu cineva, acum s-a dovedit ca nu e asa. Eu cred ca DNA este o institutie mult mai credibila decat mine si acum lucrurile sunt clare cu privire la ce-am zis, ca se intampla nereguli in privinta finantarii HC Dunarea din bani publici.

Nu vorbim despre o joaca de copii si nu vreau sa-l mai las pe domnul Iulian Francisk Chiriac sa se joace precum un copil de  gradinita cu toate <<jucariile>> judetului, ca si cum ar fi ale lui, ca si cum le poate duce acasa, sa le tina in dulap  sau sa faca ce vrea cu ele”, ne-a declarat Catalin Iordache.