IORDACHE: E CHIAR CULMEA SA DAM 3 MILIARDE LEI VECHI DIN BUGETUL CJ CA SA LE PIETRUIM STRAZILE BOGATILOR DIN VARSATURA!

“Este absurd sa alocam 3 miliarde de lei vechi din bani judetului ca sa-si pietruiasca strazile bogatii din Varsatura!” – este ceea ce a declarat astazi consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) in sedinta CJ Braila. Iordache a facut acest comentariu in cadrul discutiilor ce au vizat proiectul de investitii “Pietruire strazi comunale sat Varsatura, comuna Chiscani”, in valoare totala de 545,807,71 lei cu TVA, din care contributia CJ Braila va fi de 311.941,58 lei cu TVA, iar restul va fi contributia locala.

Consilierul PND a spus ca Varsatura este plina de oameni bogati, membri PSD si clienti politici ai PSD si ca este chiar culmea sa se aloce bani publici ca sa li se pietruieasca acestora strazile. Mai mult, lui Iordache i se pare deplasat ca CJ sa se asocieze cu Primaria Chiscani, pentru finantarea pietruirii unor strazi din Varsatura, in conditiile in care primarul localitatii amintite refuza asocierea cu Municipalitatea si CJ pentru modernizarea statiunii Lacu Sarat si sustine ca are bani suficienti in bugetul comunei ca sa se ocupe de ditamai statiunea: “Adica bogatii din Varsatura n-au bani sa-si pietruiasca strazile si v-ati gandit dvs sa le faceti un cadou… Dar nu asta este important; important este altceva: domnul asta primar, care am inteles ca are un subordine acum, in patrimoniu, in administrare, in ce Dumnezeu o avea, statiunea Lacu Sarat  – care este o mizerie -, s-a gandit s-a bage 5 miliarde in satul bogatilor!

Mai mult decat atat, dvs, care ar trebui sa fiti ca Mahatma Gandhi, astia de la PSD, dati 60% din bani, din banii populatiei, sa-si faca bogatii de acolo strazi? Pe bune?! Sunteti de pe lumea asta? Pe ce statie orbitala sunteti?

Stiti cine-i primar aici? Primar aici este unul dintre cei mai imposibil – ca sa nu-l numesc altfel – primari, care a blocat investitii de milioane de euro in Lacu Sarat, care in Chiscani a marcat cu marcaj fluorescent un drum de pamant.

Acest individ, cu sprijinul dvs direct (referire la presedintele CJ, Iulian Chiriac, PSD – n.r.), ca el va face o cerere: <<Sefu’, vreau sa dau si eu la bogatii aia, sa-si puna piatra pe strazi, ca ei n-au, saracii, sunt vai steaua lor… >> , <<Da, mai, dar nu le da tu toti banii, le dau eu 60%, adica 3 miliarde si pui si tu 2 miliarde!>>…

Pai intai sa puna piatra la oamenii lor din sat, in al doilea rand sa repare statiunea Lacu Sarat si bogatii de acolo sa-si puna singuri piatra, ca oricum le-au luat cu cantec terenurile alea! Asta e chiar culmea! Cum va puteti permite sa dati 3 miliarde de lei vechi din bani publici unor oameni care sunt extraordinar de bogati?”.

Proiectul de hotarare care viza asocierea CJ Braila cu Primaria Chiscani si alocarea sumei respective de la bugetul judetean a fost aprobat.