IORDACHE: I-AM ZIS LUI CARANICA “BAI, ESTI PROST!”, “NU ESTE IN REGULA” CHESTII DE-ASTEA. DE 12 ANI NUMAI ASTA II SPUN, NU CRED CA S-A DESTEPTAT INTRE TIMP…

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) sustine ca noul organizator de competitii al HC Dunarea Braila, Claudiu Pisica, a fost adus la club de catre PSD-isti “prin achizitie directa”, fiindca nu s-a organizat un concurs pentru ocuparea postului respectiv. PND-istul – care si-a dat demisia ieri din functia de vicepresedinte al HC Dunarea – spune ca a cerut sa se dea un concurs, pentru a fi angajat pe postul de organizator de competitii un om care se pricepe in acest domeniu, insa PSD-istii din conducerea clubului aveau alte planuri si voiau sa dea o slujba unuia de-al lor:  “La discutia dinaintea aducerii domnului Pisica, in Consiliul Director, eu am propus sa se desfasoare un concurs prin care sa fie adus cineva. Domnule, ce trebuie sa faca omul asta? Pai trebuie sa faca rezervari, sa se ocupe de masa echipei – adica trebuia cineva cat de cat priceput. Ma rog, l-au adus pe domnul Pisica. L-au adus asa, printr-un fel de derogare, adica s-au folosit de un referat facut de directorul executiv al clubului, domnul Chirita, care solicita aducerea unui om care sa se ocupe de asa ceva si l-au adus direct, fara concurs, fara nimic, prin <<achizitie directa>>… Domnul Pisica are un salariu brut de aproape 50 de milioane de lei vechi”.

Iordache a povestit ca Pisica – pe care  PND-istul l-a poreclit “Trivago” – si-a dat masura priceperii ca organizator de competitii inca de la prima deplasare de care s-a ocupat: “Prima deplasare pe care a organizat-o domnul Pisica a fost la Roman, unde echipa a dormit langa un depozit al Comcereal care a lucrat toata noaptea, timp in care si hotelul, si ce mai era in jur se zguduiau asa, usor si era un zgomot difuz. Adica nu prea puteai sa dormi acolo, la iesirea din Roman, intr-un camp, langa un Comcereal care bazaia si arunca praf. Ma rog, asta a fost alegerea domnului Pisica, atat a putut el sa rezerve…”.

Iordache a precizat ca i-a reprosat lui Claudiu Pisica “ratarile” de acest tip si ca a discutat si in Consiliul Director al HC Dunarea despre aceste probleme, el admitand: “N-am vorbit de fiecare data frumos, dar am vorbit argumentat. Au existat, de exemplu, discutii in Comitetul Director in care e adevarat ca am ridicat tonul, eu i-am spus domnului Caranica cuvinte mai grele, iar domnul Caranica (Marius Caranica, presedintele HC Dunarea, PSD – n.r.) a considerat necesar si suficient sa iasa din incapere si sa anunte Politia. Adica i-am zis <<Bai, esti prost!>>, <<nu este in regula>> chestii de-astea. Pai de 12 ani numai asta ii spun, nu stiu cum i s-a facut frica tocmai atunci, ca nu cred ca s-a desteptat intre timp…”.

Mai multe despre intamplarea de la Roman si despre incidentul din Consiliul Director, cand a fost chemata Politia, aici: