IORDACHE: LA SPITALUL JUDETEAN BRAILA, VIATA UNOR OAMENI E LASATA PE MANA UNOR NEICA-NIMENI IN MANAGEMENT. DATI-VA DEMISIA, CA E MAI SIMPLU!

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) este foarte nemultumit de modul in care este condus Spitalul Judetean Braila si sustine ca managerul Delia Rasnoveanu si directorii sai sunt niste “neica-nimeni in management”. Iordache spune ca nu pune sub semnul indoielii calitatile profesionale ale celor in cauza, ca medici, insa priceperea lor manageriala este aproape  de zero.

Consilierul PND a comentat, printre altele, despre faptul ca unul dintre cele mai bune CT-uri (computere tomograf) din Europa, care se afla la spitalul din Braila, nu functioneaza, pentru ca nu exista substanta de contrast, iar pacientii sunt indrumati catre Spitalul Judetean Galati, asa cum s-a intamplat si cand a fost vorba de investigatiile de tip RMN: “Normal ca se duc la Galati, daca vin aici si li se spune (prima oara nu era substanta de contrast la RMN): <<Domnule, n-avem substanta de contrast, nu putem sa facem!>>, <<Pai si eu ce fac?>>, <<Nu stiu, cauti!>>.

Cel mai apropiat loc in care poti sa faci un astfel de RMN este la Galati. Un RMN mai slab decat cel de la Braila. Se duc oamenii acolo.

Acum au zis ei, la Spitalul Judetean Braila, ca au rezolvat cu substanta de contrast; cand au avut pentru RMN, s-a terminat aia pentru CT. Adica frate, cand vezi ca e o problema cu substanta de contrast, nu trebuie sa vezi daca si la CT-uri ai nevoie cumva?

Avem doua CT-uri, unul dintre ele este cel mai bun din Europa – mai sunt 3 in Europa la fel -, se poate folosi si in cercetare, e o bijuterie, dar nu functioneaza. Inainte nu functiona ca nu functiona, acum nu functioneaza ca nu are substanta de contrast. Ori in situatia asta, ma intreb daca managementul (spitalului – n.r.) e normal la cap. Pentru ca aici nu vorbim despre un supermarket care la un moment dat nu mai are suc de protocale. Vorbim despre un spital la care oamenii se duc pentru ca sunt bolnavi, unii grav bolnavi, unii accidentati si asa mai departe.

Spui ca ai dat comanda si n-a venit? Dar ce, aici vorbim de pizza? Aici vorbim de viata unor oameni! Viata unor oameni, lasata pe mana unor neica-nimeni in management! Poate ca ei ca doctori sunt buni – si sunt convins ca sunt  buni. Nefiind doctor, nu stiu daca sunt buni sau nu, cred ca da, atat timp cat au rezistat atata, au cabinete medicale…

Referate (pentru achizitia de medicamente si materiale sanitare – n.r.) exista, dar nu spune nimeni cand s-a dat comanda, cui s-a dat comanda, cine raspunde. Nu au nicio treaba. Deci practic, in opinia domnului Chiriac (Iulian Chiriac, presedintele CJ Braila  – n.r.) si a doamnei Neacsu (Alina Neacsu, director medical al Spitalului Judetean Braila – n.r.), ei s-au spalat pe maini, <<Domnule, noi am dat comanda, n-a venit!>>. Pe bune, mai?! Pai dati-va mai si demisia, ca e mai simplu”.

(foto – managerul Spitalului Judetean Braila, dr. Delia Rasnoveanu si directorul medical, dr. Alina Neacsu)

Declaratia integrala a lui Stefan Catalin Iordache pe aceasta tema, aici: