IORDACHE: LA SPITALUL JUDETEAN, CD-URILE PENTRU RMN SI CT LIPSESC IN CONTINUARE. ACOLO LUCRURILE MERG DIN RAU IN MAI RAU

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) sustine ca nici la aceasta data in Spitalul Judetean Braila nu exista CD-uri pe care sa se inregistreze rezultatele investigatiilor imagistice de tip RMN sau CT (computer tomograf), astfel incat pacientii sa le poata pastra si eventual, sa le poata prezenta la alt doctor, in cazul unor investigatii suplimentare.

Acest subiect a fost ridicat saptamana trecuta de catre consilierul judetean Danut Lungu (PNL), care a intrebat de ce spitalul nu se aprovizioneaza cu CD-uri, ci ii trimite pe pacienti sa si le cumpere singuri. Managerul Spitalului Judetean, Delia Rasnoveanu (PSD), a negat atunci ca se intampla asa ceva si apoi, la insistentele liberalului, a spus “este posibil sa fi fost vreo sincopa”, insa a dat asigurari ca in ziua sedintei totul era in regula si existau CD-uri la Imagistica.

Mai nou, Iordache revine si spune si astazi, la Spitalul Judetean nu sunt CD-uri, iar pacientiilor li se pretinde sa si le cumpere singuri: “Este uimitor ca la Spitalul Judetean lucrurile merg din rau in mai rau, in ciuda semnalelor de alarma trase de consilierii judeteni in timpul sedintelor CJ. Nu inteleg de ce domnul presedinteIe Iulian Francisck Chiriac ( presedintele CJ Braila, PSD – n.r.) chiar nu ia nicio masura, pentru ca ceea ce au spus consilierii judeteni – nu numai  eu, ci si alti colegi de-ai mei – s-a confirmat si se confirma, din pacate. Adica am vorbit degeaba…

CD-urile pentru RMN si CT lipsesc in continuare, in conditiile in care nimeni din conducerea spitalului nu vrea sa inteleaga ca aceste CD-ri reprezinta proba  actului medical care se petrece la spital. Adica daca se petrece vreun deces, daca exista un malpraxis, exista un diagnostic nedescoperit, etc, este neaparat necesar sa existe la dosar acest CD, care sa arate ce s-a intamplat cu pacientul respectiv. Faptul ca un radiolog trage niste concluzii ale lui nu inseamna ca ele sunt intotdeauna corecte. Cazuri din asta s-au vazut. Mai ales ca acea foaie scrisa de un radiolog nu reprezinta un act medico-legal”.

Contactata telefonic, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean, directorul medical Alina Neacsu ne-a informat ca este intr-o sedinta si ne va transmite in scris pozitia unitatii pe acesta tema cat de curand posibil. Aceasta a comentat, insa, ca in legatura cu CD-urile de la Imagistica “este o discutie: cand trebuie sa avem si cand trebuie sa nu avem. E o discutie conform normelor de aplicare a contractului cadru”.