IORDACHE: MANAGERUL SPITALULUI JUDETEAN A MINTIT CAND A SPUS CA ARE MEDICAMENTE, CA ARE SUBSTANTE DE CONTRAST, CA ARE CD-URI LA IMAGISTICA

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) sustine ca managerul Spitalului Judetean Braila, Delia Rasnoveanu (PSD), pur si simplu minte atat ziaristii, cat si consilierii, atunci cand sustine ca in unitatea respectiva exista toate medicamentele necesare, exista substante de contrast pentru investigatiile de tip RMN sau CT, exista materiale sanitare si exista si CD-uri pe care sa fie inregistrate rezultatele de la Imagistica.

Iordache crede ca Rasnoveanu nu are habar ce se intampla in spitalul pe care il conduce, desi ca manager, ar trebui sa fie la curent in orice moment cu principalele probleme din unitate, ca sa le poata rezolva: “Minte cand spune ca are medicamente, substante de contrast, CD-uri! La ultima sedinta CJ a fost intrebata de consilierul Danut Lungu daca are CD-uri pentru rezultatele de la Imagistica si a spus ca are. Ei bine, eu va spun ca nu are.

Mai mult decat atat,  cred ca va amintiti ca am intrebat-o eu daca are o anumita substanta utilizata in cantitati industriale in orice spital din lume si a ridicat din umeri si intr-un fel, era uimita ca poate fi intrebata asa ceva. A spus <<Nu pot sa va dau un raspuns in acest moment>>. Pai ce fel de manager esti, de ce vii la sedintele CJ, ca sa faci prezenta, sa dai bine in poze sau ce?! Cum poti sa nu stii, ca manager, daca ai sau nu o substanta utilizata la scara larga in spital? Ce fel de manager esti?

Practic, achizitiile care se fac, se fac sub indrumarea directa a managerului si a directorului medical. Medicii fac referate catre sefii de sectie, acestia trimit referatele la conducerea spitalului si conducerea spitalului cumpara materialele respective. E un sistem bine pus la punct, din punct de vedere al organizarii hartiilor.

A fost criza medicamentelor, cand nu aveau mai nimic in farmacia spitalului, apoi a fost criza cu substantele de contrast de la Imagistica, este criza CD-urilor de la Imagistica, este criza Manitolului… sunt numai crize acolo! Cum se poate asa ceva?

Eu cred ca ar trebui verificat atent cine sunt furnizorii, poate sunt niste furnizori gresit alesi, care pur si simplu nu pot sa livreze spitalului cantitatile de medicamente si materiale sanitare de care este nevoie. Dar eu stau si ma intreb: cum Dumnezeu au castigat contractele cu spitalul? Pentru ca in contract exista si o anexa care indica felul in care se distribuie medicamentele, adica se stie dinainte cam ce cantitate se cumpara”.

Precizam ca directorul medical al Spitalului Judetean, Alina Neacsu, ne-a declarat in urma cu cateva saptamani ca furnizorii au fost selectati in urma unei licitatii electronice si ca atare, acestia nu pot fi schimbati atat de simplu.