IORDACHE: MODUL IN CARE CJ A ALOCAT BANI CATRE HC DUNAREA MI SE PARE O DETURNARE DE FONDURI CLARA, UN ABUZ IN SERVICIU

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) acuza conducerea CJ Braila de deturnare de fonduri, abuz in serviciu si inselaciune, in legatura cu modul in care a fost aprobata o hotarare ce viza finantarea HC Dunarea si cu faptul ca s-au virat bani in conturile clubului, fara a exista o baza legala. El sustine ca PSD-istii din conducerea clubului de handbal si din CJ au facut “un lucru cu care probabil cei de la PSD sunt obisnuiti, adica falsuri, manevre, infractiuni de-astea mici, la care iei in general cu suspendare”.

Mai concret, Iordache se refera la o sedinta AGA de la HC Dunarea in care s-au luat mai multe horarari, printre care si unele legate de noul buget al clubului si de noua cotizatie a CJ Braila: “Acum eu sunt putin cam mirat cum niste oameni privati pot <<hotari>> cotizatia CJ; in opinia mea, ar putea sa <<propuna>> cotizatia CJ, in valoare de 20 de miliarde lei vechi/an. Au facut asta azi, ca sa spun asa, iar a doua zi a fost sedinta CJ si consilierii judeteni au venit, pe langa ordinea de zi anuntata legal, cu niste proiecte suplimentare, vreo 4. Printre altele, proiectul de hotarare privind sustinerea HC Dunarea cu suma de 2 milioane lei noi.

In timpul sedintei, eu le-am explicat ca nu e legal, ca hotararea aia trebuia sa mearga in instanta si de-abia dupa ce instanta decide daca este legala, o putem folosi noi ca baza pentru o hotarare a CJ. Cineva de la PNL a zis <<Domnule, sa punem un amendament>> – adica cineva de la PNL a facut misto de-a dreptul de domnul Francisck (Iulian Francisk Chiriac, presedintele CJ Braila – n.r), care a pus botul, pe romaneste, la aceasta vrajeala si a zis: <<Uite, facem o chestie! Scriem aici in proiectul asta de hotarare ca daca trece de Judecatorie o aplicam, daca nu, nu!>>. OK! Si s-a votat pentru. Eu nu cred ca ati vazut vreodata vreo lege care sa fie votata cu acest amendament, adica <<Mai, daca Curtea Constitutionala zice ca-i buna, e buna, daca nu, nu!>>”.

PND-istul sustine insa ca partea cea mai grava nu este neaparat modul in care CJ Braila a aprobat o hotarare bazandu-se pe un document despre care nu se stia sigur daca e legal, ci faptul ca s-au virat banii: “Au zis ei <<Domnule, noi, care le stim pe toate si suntem regii acestui judet, hai, mai, stam noi dupa judecatorii aia, sa ne zica aia (daca e legala sau nu hotararea AGA de la HC Dunarea – n.r.)? Ce sa ne zica noua, la PSD, judecatorii aia, mai? Ce, ca nu-i bine ce-a facut Caranica (Marius Caranica, presedinte HC Dunarea – n.r.) , care-i avocat? Nu se poate, mai!>>. Si-au dat banii (clubului HC Dunarea – n.r). Fara sa astepte hotararea instantei.

Vorba domnului presedinte Klaus Iohannis, <<ghinion>>: instanta a zis ca nu-i buna hotararea. Si-a anulat-o. Prin urmare, CJ Braila a dat niste bani ilegal. Nu stiu, acum organele abilitate cred ca se vor ocupa de aceasta chestie – mi se pare o deturnare de fonduri clara, un abuz in serviciu foarte clar, o inselaciune, pentru ca domnul Francisk ne-a obligat sa votam: << E bine, e bine!>>”.

Atentionat ca presedintele CJ n-a obligat pe nimeni sa voteze, Iordache a replicat: “Nu, ne-a zis ca daca nu votam, suntem infractori! Deci m-a obligat: eu nu vreau sa fiu infractor. Dar am decis in acel moment sa fiu infractor si n-am votat; sunt singurul care am votat impotriva”.