IORDACHE: O MAJORARE CU 50% A PRETULUI PERCEPUT DE CUP DUNAREA PANA IN 2024 NU E MULT?! ASTA E O GOLANIE! CEI DE LA PSD SUNTETI NISTE LIPITORI!

Sedinta lunga, cu obisnuitul scandal, cu traditionalele jigniri si in plus, cu parasirea salii de catre consilierii liberali – asta s-a intamplat astazi la Consiliul Judetean Braila.

Unul dintre subiectele care generat scandal a fost cel privind Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apa si Apa Uzata  din judetul Braila, derulat de CUP Dunarea, in valoare de 240 de milioane de euro.

Consilierul judetean Alexandru Danaila (PNL) s-a aratat nemultumit de faptul ca aprobarea in CJ a proiectelor de hotarare ce vizau subiectul amintit implica, printre altele, si aprobarea unei majorari substantiale a pretului pe care il vor plati brailenii pentru serviciile CUP Dunarea in urmatorii 4 ani: “De la 4,41 lei/mc apa (fara TVA), vom ajunge la proape 7 lei/mc apa – mai exact, 6,98 lei/mc. Ca sa intelegem! Plus TVA, bineinteles”.

Danaila a mai spus ca liberalii vor sa voteze proiectele de hotarare care vizeaza Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apa si Apa Uzata, insa nu sunt de acord cu o asemenea majorare de preturi.

Presedintele CJ, Iulian Chiriac (PSD), a raspuns: “Ok, in regula, este un vot politic. Votam sau nu votam!”

“Ce este, domnule?!” a intrebat consilierul Stefan Catalin Iordache (PND).

“Un vot politic administrativ.”

”Domnu’ Francisk, domnule presedinte, va rog eu frumos, din tot sufletul meu, sa nu mai confundati partidul dvs, biroul dvs de la acasa – nu asta de la institutie -, biroul dvs de la partid sau de oriunde din alta parte cu altceva… Aici votul nu este politic, cand le iei unor oameni atatia bani! Doamna Stanescu spunea <<Da ce, e mult?>> (majorarea pretului perceput de CUP Dunarea pentru urmatorii 4 ani – n.r). Pai normal, ca la 70 de milioane nu e mult 50%, dar la salariul minim este mult! Ca voi, astia de la PSD i-ati saracit pe toti; acum vi se pare putin?”.

Iordache i-a cerut Didinei Stanescu, directorul executiv al ADI Dunarea, sa spuna ce salariu are, iar initial aceasta a raspuns ca salariul sau este confidential. Consilierul PND a comentat ca Stanescu “are tupeul si obraznicia de fost activist PCR”, daca spune ca salariul sau, care este platit din bani publici, nu este public, iar in final, aceasta a afirmat ca “ia in mana 5000 lei”.

“O, ce putin! Si aveti si pensie, nu?”

“Si am dreptul legal sa cumulez pensia cu salariul”, a mai spus Stanescu.

“N-ati gasit niciun tanar care sa fie director in locul dvs, este? Ca toti sunt fugiti din tara… Stiti cati oameni au 5000 lei/ luna in Braila, domnule presedinte? Putini!”

Si cum un consilier judetean PSD a cerut sa se scurteze discutiile, Iordache a continuat: “Haide, lasa gargara, ca acum vorbesc eu! Deci, domnule presedinte, veniti cu golania asta in ultima zi, ca noi sa fim obligati sa votam, ca vezi, draga Doamne, daca nu votam o sa se supere electoratul pe noi, ca de-aia spuneti ca e un vot politic… Se supara electoratul pe niste lipitori ca voi!”.

Dupa ce un consilier PSD i-a reprosat ca asta este o jignire, PND-istul a spus ”Asta este o jignire? Lipitori?”

“Ce inseamna lipitoare?”

“Uitati-va in fata dvs”, a raspuns Iordache, aratand spre Iulian Chiriac, ce se afla la prezidiu. “Ia o oglinda si uita-te!”, a mai spus PND-istul.

Proiectele de hotarare ce vizau tema amintita au fost votate astazi.