IORDACHE PREZINTA O LISTA CU NUMELE UNOR ASISTENTI SEFI CARE AR FI PLATITI PENTRU O NORMA SI JUMATATE. CHIRIAC DECLARA CA, DE FAPT, EXISTA O SINGURA PERSOANA AFLATA INTR-O ASTFEL DE SITUATIE

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) revine astazi cu noi informatii  legate de subiectul dezbatut in sedinta de ieri a CJ Braila, in cadrul careia s-a vorbit despre faptul ca ar exista mai multi asistenti sefi din cadrul Spitalului Judetean care ar fi platiti pentru o norma si jumatate.

Mai exact, atat Iordache, precum si consilierul Ovidiu Nechita (PNL), au spus in plenul CJ ca au primit informatii ca ar exista astfel de cazuri si au cerut managerului Spitalului Judetean, Delia Rasnoveanu (PSD) – prezenta la sedinta respectiva – sa le spuna daca informatiile respective sunt adevarate sau nu. In conditiile in care aceasta a declarat ca nu stie si ca va trebui sa verifice, presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), i-a cerut lui Rasnoveanu sa faca verificarile necesare si pana astazi, la pranz, sa-l informeze daca exista asistenti sefi platiti cu o norma si jumatate si cine sunt acestia. Mai mult, seful CJ i-a spus managerului spitalului: “Daca au vreunul o norma si jumatate, eu va spun sa-i dati afara. Sa-si dea demisia!”.

De asemenea, Chiriac i-a cerut lui Iordache sa-i dea nume concrete, daca are astfel de informatii, insa PND-istul a declarat ca persoana care i-a furnizat aceste date nu i-a dat si nume.

Astazi, Catalin Iordache a revenit asupra subiectului, precizand ca a obtinut si o lista cu numele catorva angajati ai spitalului  care ar platiti pentru o norma si jumatate: “Am vorbit de o informatie referitoare la faptul ca mai multi asistenti sefi din Spitalul Judetean primesc un salariu cu mariri de cel putin 50%, pentru ca au o norma si jumatate. M-a mirat reactia domnului presedinte Chiriac, care a spus ca nu stie sa existe asa ceva si ca va lua masuri urgente, in sensul ca i-a cerut managerului Delia Rasnoveanu, care se afla in sala la CJ, sa ii dea afara sau sa ii determine sa-si dea demisia.

Nu ma mira reactia doamnei Rasnoveanu, care a spus ca nu stie si o sa verifice, desi langa domnia sa se afla doamna Vranceanu, care era director economic si care ar fi trebuit sa stie cum se cheltuiesc banii, iar doamna Rasnoveanu este cea care semneaza statele de plata. Ma rog, daca nu tine minte ce face, ii reamintim…

Pentru ca s-a creat o discutie referitoare la faptul ca ar fi doar o informatie venita pe surse nesigure, si atat, si se cereau numele – si domnul presedinte putea foarte bine sa sune la spital, la departamentul de salarizare si sa intrebe daca exista asa ceva, ca sa nu se mai chinuie acum -, le spun eu o parte dintre nume”.

Iordache a enumerat urmatoarele persoane: Viorica Tudor, asistent sef la Neonatologie, Valentin Patarlageanu, asistent coordonator la Corpul B al Spitalului Judetean (consilier municipal PSD), Cornelia Apostol, asistent coordonator la Corpul A, Rodica Visan, asistent coordonator la Corpul D, Dorina Dobre, director de ingrijiri, care ar fi platita si pentru activitatea in Sectia de Oftalmologie, Ionela Petre, asistent generalist si Clara Sloata, asistent sef Blocul Operator la Corpul D.

Precizam ca in inregistrarea video, PND-istul a nominalizat-o intre persoanele aflate pe lista respectiva pe Luiza Guta, director medical, insa ulterior, Iordache a revenit si a precizat ca a rostit din greseala numele acesteia si de fapt, este vorba despre Dorina Dobre, directorul de ingrijiri (fosta asistenta sefa la Oftalmologie).

Iordache a mai spus ca acestea sunt numele pe care le-a obtinut deocamdata, dar “cu siguranta va face rost si de alte nume”.

L-am intrebat pe consilierul judetean PND daca aceste date le are din surse sigure sau sunt doar niste banuieli, iar acesta ne-a raspuns ca sunt informatii din “surse foarte sigure”.

L-am contactat astazi telefonic si pe presedintele CJ, Iulian Chiriac si l-am intrebat daca managerul Spitalului Judetean, Delia Rasnoveanu, i-a prezentat situatia pe care i-a cerut-o ieri, in cadrul sedintei de plen. Chiriac ne-a declarat ca Rasnoveanu l-a informat ca a facut verificarile necesare si ca de fapt, exista o singura  situatie de acest gen, “o asistenta sefa de la Neonatologie care a fost platita in trecut cu o norma si jumatate, din lipsa de personal, dar de acum inainte, aceasta va fi platita doar pentru o norma”.

Chiriac a repetat invitatia adresata lui Iordache: “Daca domnul consilier mai are astfel de informatii, sa dea cu nume si prenume, ca-i dau eu afara!”.