IORDACHE: PRIMARIA SI CJ DAU APROAPE UN MILION DE EURO LA HC DUNAREA BRAILA SI ECHIPA SE AFLA PE ANTEPENULTIMUL LOC. CEVA NU E IN ORDINE

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) este de parere ca primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD) si presedintele CJ, Iulian Chiriac (PSD), sunt raspunzatori pentru problemele de la HC Dunarea si pentru rezultatele slabe ale echipei care se afla acum in coada clasamentului.

Iordache a declarat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, ca Dragomir si Chiriac au girat actuala conducere a clubului – care este formata in mare parte de PSD-isti – si au finantat-o cu bani publici, desi s-a dovedit ca persoanele in cauza nu se pricep la managementul in sport: “Nu e vinovata conducerea clubului in mod direct, ci sunt vinovati cei care i-au lasat pe oamenii aia acolo, ca sa faca ceea ce fac. Eu cred ca ei au ajuns la nivelul incompetentei lor si atat pot sa faca.

Asa cum stim, si Primaria, si CJ dau niste bani, aproape un million de euro, la echipa – aceeasi bani pe care ii dadeau si acum 2 ani, si acum 3 ani. Daca acum 3 ani echipa era pe locul 2, acum 2 ani era pe locul 3, anul trecut am terminat pe locul 6, dar a jucat in Cupele Europene, iar anul asta suntem pe locul 3, dar de la coada. Cu aceeasi bani, dar nu cu aceeasi conducere”.

Consilierul PND a amintit faptul ca presedintele HC Dunarea, Marius Caranica (PSD), a acuzat in trecut faptul ca exista unele persoane care tulbura atmosfera la echipa si strica imaginea clubului, cu referire la anumite jucatoare, dar si la Iordache insusi. PND-istul spune ca acum, cand nici el si nici jucatoarele respective nu mai au nicio legatura cu HC Dunarea, cand conducerea clubului a pastrat doar pe cine a vrut si a transferat pe cine a vrut, rezultatele sunt foarte slabe: “Practic, cand au fost lasati asa cum si-au dorit ei, si-au aratat adevarata valoare – sunt pe antepenultimul loc. Lucru care nu-mi spune decat faptul ca ei nu se pricep la chestia asta, ca isi bat joc de banii publici, ca-si bat joc si de echipa aia si faptul ca iau niste masuri cel putin ciudate – cum ar fi, de exemplu, plata unei jumatati de echipa si a celeilalte jumatati, nu – nu face decat ca echipa sa fie din ce in ce mai fragmentata si evident, fara niciun fel de rezultat, pentru ca, de exemplu, la meciul de la Galati, jumatate dintre jucatoare aveau bani, jumatate n-aveau.

In vara au avut acces nelimitat la transferuri pe care le-au facut doar ei si au format aceasta echipa a lor. Prin urmare, mi se pare normal ca ei sa fie primii care sa raspunda pentru ceea ce se intampla. Ei au creat o echipa si acum o amendeaza pentru ca nu joaca foarte bine. Ei au creat-o, ei le-au adus pe jucatoare, ei au creat strategia asta. Poate ca strategia e gresita, nu neaparat echipa e proasta. Sau daca echipa e proasta, ei au adus jucatoarele, nu altcineva! Prin urmare, eu cred ca este nevoie sa aiba loc o dezbatere rapida intre reprezentantii Primariei, ai CJ si ai clubului, pentru a vedea ce se intampla acolo. Pentru ca lucrurile nu sunt deloc in ordine”.