IORDACHE: SPITALUL JUDETEAN E UN JEG! MEDICII PUN MANA DE LA MANA SI SCHIMBA JALUZELELE SI VOPSESC USILE, CAND SUNT CONTROALE

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) este de parere ca managerul Spitalului Judetean Braila, Delia Rasnoveanu, ar trebui sa se gandeasca mai bine, daca are impresia ca in functia pe care o ocupa are o responsabilitate mai mare decat un chirurg sau un medic de la UPU. Iordache a facut acest comentariu in contextul in care Rasnoveanu se declara nemultumita, zilele trecute, de faptul ca de la 1 martie, odata cu majorarea salariilor din domeniu, salariul ei va fi cam la jumatate din cel al unui medic de pe sectie. Managerul spunea ca daca nu se schimba ceva in ceea ce priveste salarizarea directorilor de spitale, isi va da demisia din functie, fiindca nu-i convine sa ramana doar cu un salariu de 6.500 lei (net), cand ar putea lua dublu, profesand ca medic.

Consilierul PND a comentat: “Salariul ei va fi mic in raport cu ce, cu munca prestata sau cu munca altora? Daca doamna manager crede ca are mai multa responsabilitate decat un chirug, daca doamna manager crede ca are mai multa responsabilitate decat un medic de la UPU, daca doamna manager crede ca are mai multa responsabilitate decat un medic de la oftalmologie… Pai ce face doamna manager in plus? Cu ce-i ajuta pe-astia? Cu nimic! Cu <<NAF>>-uri din alea, <<nu avem in farmacie>>! Altceva cu ce-i ajuta? Ca spitalul este un jeg, efectiv! Este un jeg – si ce spun eu o poate confirma oricine, oricand!

Daca voi credeti ca spitalul arata bine, inseamna ca eu sunt un tampit! Este o mizerie fara de margini. In conditiile in care medicii pun mana de la mana si schimba jaluzelele si vopsesc usile… Ca asa se intampla, mai ales cand sunt controale: lumea pune mana de la mana, ca sa nu le inchida sectiile, sa ramana fara munca… isi vopsesc ei!

Intrebati cati medici isi cumpara scaunele si birourile cu banii lor, intrebati cati medici isi folosesc computerele personale. O multime!”.