IORDACHE: SPITALUL JUDETEAN FACE CUMPARATURI DE CATE 1 MILION DE EURO “SPARTE” PE LOTURI, CA SA NU SE FACA LICITATIE

Consilierul Stefan Catalin Iordache (PND) a cerut astazi managerului Spitalului Judetean, Delia Rasnoveanu (PSD), ca la sedinta CJ Braila de luna viitoare sa prezinte alesilor o lista cu toate cumparaturile facute de spital prin achizitie directa – adica fara licitatie.

Iordache a solicitat ca in acea informare sa se precizeze si sumele cheltuite de spital pentru aceste achizitii, fiindca potrivit informatiilor pe care le detine PND-istul, ar fi vorba de foarte multi bani: “Unele cumparaturi sunt de cate 1 milion de euro bucata, ele sunt <<sparte>> in tot felul de loturi, ca sa nu se prinda nimeni ca nu se liciteaza pe asa ceva. Sa stiti ca e foarte adevarat ce va spun. Este ingrozitor ceea ce se intampla acolo.

Atunci cand a fost criza branulelor, daca va veti uita in documentele Spitalului Judetean, veti vedea ca la 3 zile dupa ce criza asta este declansata de declaratiile unor colegi de-ai mei si de mine, spitalul se apuca si cumpara acele branule.

Ati vazut ca a fost criza substantelor de contrast de la tot felul de aparate si tot asa, ca <<nu se gasea>>, dar nu era adevarat; spitalul nu avea contractul cadru semnat cu cei care furnizeaza asa ceva.

Adica doamna Delia Rasnoveanu si conducerea de acolo, in totalitate, este de o incompetenta crasa”.

Mai mult decat atat, Iordache sustine ca desi legislatia spune ca nu este permis ca in cadrul firmelor care castiga licitatii organizate de un spital sa activeze rudele unor sefi din spital, aceasta prevedere este incalcata la Judetean: “Valoarea licitatiilor in aceste cazuri este la vreo 60-70 de milioane de euro, cam asa se invarte. Vreau sa va spun ca nu este nicio licitatie sub 1 milion de euro care nu este sparta in loturi de 27 de bucati, de 17 bucati, cum vine bine ca sa iasa treaba”.