IORDACHE, SPRE CHIRIAC: AM VAZUT CA DVS, PRESEDINTI CJ AM VAZUT DESTUI! PAREREA MEA E CA NE LUATI LA MISTO. VA BATETI JOC DE TIMPUL NOSTRU

Schimb de replici acide intre consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) si presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD) pe tema finantarii HC ”Dunarea”, astazi, in cadrul plenului CJ. Iordache (foto) a declarat ca daca CJ isi doreste ca echipa de handbal sa performeze, asa cum face in prezent, trebuie majorata suma alocata in acest an, fiindca aceasta este comparabila cu ce primesc echipe cu rezultate modeste, in alte judete din tara. Iordache a amintit de situatii penibile intamplate recent, cand sportivele au fost nevoite sa manace pizza pe genunchi in microbuz, fiindca suma alocata pentru mancare, in timpul unei deplasari, nu ajungea pentru mai mult de atat.

Consilierul PND a declarat ca o jucatoare nu poate manca cu 20 de lei/zi decat la “pranzul redus” de la restaurantul “domnului Stancu” – aluzie la o perioada din trecut cand handbalistele serveau masa la  restaurantul ce apartinea presedintelui de atunci al CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu.

„Tinand cont de rezultatele echipei de handbal si de felul in care se pregateste echipa si de felul in care se desfasoara lucrurile la echipa, ar trebui sa suplimentati suma aia, nu sa o tineti asa de ani de zile. Deci suma aia este o suma ridicola pentru locul 2 in campionatul national, este o suma pe care o au echipele de mijloc. Adica trebuie sa ne hotaram: ori le dam bani mai putini si ii lasam in pace, sa nu retrogradeze, ori daca le dam bani si vrem sa stea acolo, pe locul 2, sa le dam mai multi bani.

Ati vazut ca a fost povestea cu pizza, cu mancarea si asa mai departe… Eu va garantez ca 20 de lei, ca sa manance un sportiv, este o suma de… doar la domnul Stancu, la pranzul ala redus, poate manca echipa asta. Haideti sa nu ne mai batem joc de jucatoare si sa le dam sa manance cat trebuie, ce trebuie, ce medicamente le trebuie, ce echipamente le trebuie si asa mai departe! O sa ma certati din nou, dar sunt dispus sa le cumpar eu echipament de incalzire, pentru ca n-au!”, a spus Catalin Iordache.

“Pai asta era si ideea, sa aducem si parteneri privati la echipa!” a fost raspunsul lui Chiriac.

“A, lasand un buget redus, ca sa vina pana la urma niste oameni care zic <<Domnule, la cat muncesc fetele alea, lasa sa le dau eu din buzunar!>>, nu?”

“Domnule consilier, acest buget aste facut impreuna cu conducerea clubului de handbal, eu va spun ca este indestulator pentru performanta. Daca va fi nevoie si vom considera ca echipa trebuie sa castige Liga Campionilor, impreuna cu dumneavoastra, vom pune in dezbatere si vom vota un proiect de hotarare prin care vom mari cotizatia la handbal”

„O sa propun un amendament, pentru ca presupun ca dvs nu stiti in ce conditii dorm fetele astea”

“Dorm in apartamente inchiriate, cred ca…”

“Nu, nu, in deplasari, domnule presedinte!”

“La hotel, domnule!”

“La hotel? Dar sunt hoteluri si hoteluri, dupa cum stiti!”

„A, vor la 5 stele?”.

„Nu vor 5 stele. Si de ce ma intrebati pe mine daca vor, ca nu am vorbit cu ele, daca vor 5 stele? Si ce, n-ar merita 5 stele, la locul 2 in campionatul national?”

„Bineinteles… si 6 stele…”

„Ironia dumneavoastra sa stiti ca nu ma impresioneaza. Am vazut ca dumneavoastra, presedinti aici am vazut destui si o sa mai vad si alti presedinti! Rugamintea mea este: daca tot va ocupati de chestia asta, ca vad ca va pricepeti si la handbal…”

„Nu ma pricep deloc…”

„Nu ar fi bine sa va pricepeti si la fotbal, unde nu se da niciun ban, si la alte sporturi, unde nu se da niciun ban, daca tot discutam despre asta? Parerea mea este ca ne luati la misto. Sincer! Va bateti joc de timpul nostru!”

In ciuda solicitarii consilierului PND, bugetul alocat HC “Dunarea” pe acest an a ramas la suma propusa initial – 2,5 milioane lei.