IORDACHE, SPRE CHIRIAC: AVANTUL VA DEPASESTE INTELIGENTA! DRAGOMIR VA FOLOSESTE CA BAIAT DE MINGI

Discutii aprinse in Consiliul Local Municipal Braila si in Consiliul Judetean, pe tema unei noi asocieri intre cele doua autoritati, in vederea gestionarii patinoarului acoperit. Nemultumirile exprimate de unii dintre consilierii municipali si judeteni vin din faptul ca in perioada 2015-2017, patinoarul a inregistrat pierderi substantiale, iar alesii au opinii diferite in privinta modului in care trebuie abordata aceasta chestiune.

Chiar daca in contractul de asociere anterior erau prevazute obligatii si responsabilitati financiare egale din partea CLM si CJ, se pare ca in practica, lucrurile nu au stat tocmai asa si de aceea, in aceasta vara s-a renuntat la contractul respectiv. Zilele trecute (marti si miercuri), alesii municipali si judeteni au aprobat un nou contract de asociere, valabil  pe o perioada de 5 ani, care stabileste ca CLM si CJ colaboreze in vederea asigurarii resurselor financiare necesare pentru administrarea si exploatarea bazei sportive si de agrement “Patinoar Artificial Acoperit”. Potrivit contractului, obiectivul amintit va fi folosit de copii si adulti care doresc sa patineze, pentru organizarea de antrenamente de hochei pe gheata, pentru organizarea de meciuri profesionale si de amatori, pentru organizarea de activitati care nu implica utilizarea instalatiei de frig, precum si pentru diverse activitati socio-culturale. In contract se mai arata ca patinoarul va ramane in proprietatea exclusiva a Municipalitatii si va fi administrat Serviciului de Utilitate Publica, Administrare si Gospodarire Locala (SUPAGL) Braila.

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) s-a declarat impotriva acestei asocieri, pe motiv ca nu este corect ca primarul Marian Dragomir (PSD) sa finanteze cu banii CJ functionarea unor obiective care produc pierderi an de an: “Domnul Dragomir, dupa ce a distrus Eco punand un clan pisicesc acolo, acum distruge si SUPAGL. Eu as vrea ca domnul Dragomir sa-si respecte promisiunile electorale, sa faca rost de bani, sa mai taie de unde cheltuieste aiurea. Nu cred ca ar trebui sa dam noi bani domnului primar, pentru ca domnul primar a castigat cu un proiect de administrare si acum vine cu mana intinsa a nu stiu cata oara la CJ, dupa bani. Se pare ca si domnul Simionescu facea la fel cu domnul Bunea Stancu. Se pare ca dvs (referire la presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, PSD – n.r.) sunteti un fel de Bunea Stancu pentru asta micu’, pentru Dragomir, zis Facebook sau Block Facebook.

De ce sa facem noi un pationar impreuna cu Primaria, cand Primaria s-a batut cu pumnul in piept ani de zile ca ce pationar au facut, ca ce frumos e, ca ce profitabil e? Pentru ce sa-i ajutam noi cu chestia asta?

Nu scrie nicaieri acolo (in documentatia anexata proiectului de hotarare CJ – n.r.): “Domnul primar Marian Dragomir este un administrator prost si de aceea este nevoie ca cei de la CJ sa vina sa pompeze bani intr-o asa-zisa asociere, ca sa-l scoatem din… deliciosul rahat turcesc, ca sa nu zic altfel. Adica noi sunem mana care-l spala la gura pe domnul Dragomir?! Ce primar e asta care toata ziua vine la CJ dupa bani?

Municipiul are bani, are 100 milioane euro buget. Ce face domnul Dragomir cu banii aia? De ce nu vine aici sa ne explice de ce are nevoie de bani de la noi? Tot timpul va pune pe dvs baiat de mingi, <<Du-te tu si cere-le la aia niste bani, ca imi trebuie!>> „.

“Noi facem o multime de asocieri in judetul asta! Atunci nu ne mai asociem cu nimeni!”, a intervenit consilierul Simona Draghincescu (PND), cu referire la zecile de contracte de asociere cu primariile din judet pe care le aproba anual CJ, pentru realizarea diverselor obiective de interes comunitar.

“La CJ se fac o groaza de asocieri si ne asociem cu toate localitatile!”, a spus si Chiriac.

“Una este sa ajuti o primarie mica, sa ajuti niste oameni chiar necajiti si alta e sa ajuti Primaria municipiului, ca sa ce? Sa mai castigati o data alegerile? Le castigati degeaba, pentru ca la un moment dat, o sa distrugeti tot si n-o sa mai fie locuitori! O sa fie numai sinecuristii dvs, pe care-i angajati in posturi, pe care-i platiti ca sa taca sau ca sa voteze cum vreti dvs! Sau sa intervina atunci cand dvs, prins in ofsaid, ca de obicei – pentru ca avantul va depaseste inteligenta -, sa va scoata din tot felul de situatii penibile”.

Precizam ca in conformitate cu hotararile aprobate in aceasta saptamana privind asocierea amintita, CLM va aloca 200.000 lei/an pentru functionarea patinoarului si 100.000 lei/an pentru sectiunea de dezvoltare, iar CJ va aloca pana la 200.000 lei/an pentru cheltuieli de bunuri si servicii si peste 100.000 lei/an pentru cheltuieli de capital.